Image

Hyresgästföreningen och Akelius tillbaka till förhandlingsbordet

Bolag Hyresgästföreningen och Akelius Fastigheter har kommit överens om att återvända till förhandlingsbordet. Den gemensamma målsättningen med detta omtag i förhandlingarna är att försöka lösa de konflikter som lett fram till strandade förhandlingar, stämningar och krav på skadestånd.
Publicerad den 2 November 2012
Pål Ahlsén. Bild: Akelius Fastigheter. Bild: Akelius Fastigheter
Pål Ahlsén. Bild: Akelius Fastigheter.

Hyresgästföreningen och Akelius har inte varit överens om vilka hyresnivåer som ska gälla och inte heller om hur hyresförhandlingslagen ska tolkas. Nu görs dock en omstart.

- Vi har haft problem att komma överens inom ramen för de gängse förhandlingar med Akelius en tid. Detta är ett första nödvändigt steg för att vi ska komma i mål med hyresförhandlingarna även med Akelius, säger Barbro Engman, ordförande på Hyresgästföreningen.

- Vår förhoppning är att vi nu ska komma överens om viktiga principfrågor på hyresmarknaden. Framför allt handlar det om vilka hyresnivåer som ska gälla för Akelius hyresgäster efter ombyggnad, säger Barbro Engman.

Även Akelius Fastigheter är nöjda med att kunna ta ett första steg mot en överenskommelse med Hyresgästföreningen om både hyresnivåer och de regler för förhandlingsarbetet som ska gälla i framtiden.

- Vi ser det både som önskvärt och nödvändigt att vi kan komma ur den besvärliga situation vi befunnit oss i under en alltför lång period, säger Pål Ahlsén, vd och koncernchef på Akelius Fastigheter.

- Vi ser detta som ett bra sätt att komma vidare i de aktuella fallen men också som ett sätt att bli överens om vad som ska prägla förhandlingarna också i framtiden, säger Pål Ahlsén.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige