Image

Akelius säljer Akelius Technology

Bolag Akelius stärker sitt fokus på bostadsfastigheter och säljer därför Akelius Technology AB som inkluderar Akelius Technology Department till Akelius Apartments Ltd per den 29 juli.


Ralf Spann.

Akelius minskade nettoresultatet under andra kvartalet

Bolag Akelius redovisar minskande nettoresultat under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Hyresintäkterna uppgick till 74 miljoner euro (51), en ökning med 45,1 procent mot föregående år.


Heimstaden visar visionen för Kronprinsens stadsdelscentrum.

Heimstaden visar visionen för Kronprinsens stadsdelscentrum

Bygg/Arkitektur I helgen avtäckte Heimstaden logotypen för Kronprinsens stadsdelscentrum och berättade för nyfikna hyresgäster vilka ombyggnationer som sker. Ambitionen är att göra Kronprinsen till västra Malmös givna mötesplats med handel, mat och nöje.


Roger Akelius skänker stora pengar till Ukraina.

Akelius rekordinsamling – över miljarden till Ukraina

Bolag På fredagen passerade Unicef och UNHCR en halv miljard i insamlade pengar till Ukraina i mars. Akelius Foundation dubblar de insamlade pengarna i mars, vilket innebär att det sammanlagt blir mer än en miljard kronor till Ukraina – och månaden är inte slut än.


Roger Akelius skänker stora pengar till Ukraina. "Det är främst för den akuta nödhjälpen, men också för att bevara demokratin."

Akelius donerar till Ukraina: "Jag hoppas tvingas betala ut 200–300 miljoner"

Bolag Akelius Foundation matchar alla Ukrainabidrag som ges till UNHCR och Unicef i mars.
– Får organisationerna in 200 miljoner kronor under mars, så betalar jag ut lika mycket. Det totala beloppet blir alltså 400 miljoner kronor, säger Roger Akelius till Dagens Industri.


Roger Akelius har köpt skog av Klippuddens vd Gustav Carp.

Klippuddens vd i affär med Roger Akelius

Transaktioner Klippuddens vd Gustav Carp har sålt 3 000 hektar skog till fastighetsprofilen Roger Akelius. Försäljningen utgör välskötta skogar i Norrland och sker som en fastighetsaffär. Parterna kommunicerar ingen köpeskilling.


Allianz Real Estate, med Annette Kroeger som vd för Central- och Nordeuropa bildar ett JV tillsammans med Heimstaden Bostad, med Patrik Hall som vd. JV:t kommer att äga större delen av det svenska före detta Akeliusbeståndet.

"Det här var inte tanken när vi köpte av Akelius"

Bolag Heimstaden om jätteaffären med Allianz: Villkor och framtid – och varför delar av Akeliusportföljen inte följer med in i det nya bolaget.


Skiss av Akelius planer för förtätningen av Almgården, befintliga hus är gråa och ny bebyggelse vit.

Grönt ljus för över 600 bostäder i östra Malmö

Bygg/Arkitektur Ett bostadsprojekt i Malmö som Akelius initierade och som Heimstaden kommer ta över har antagits i stadsbyggnadsnämnden. Fastighetssverige berättar mer.


Patrik Hall.

Jätteaffären mellan Heimstaden och Akelius får slutgiltigt godkännande

Transaktioner Heimstaden får slutgiltigt godkännande om förvärv av Akelius fastighetsportfölj.


Ralf Spann.

Akelius ökade hyresintäkterna i Q3

Bolag Akelius redovisar hyresintäkter på 127 miljoner euro (118) för det tredje kvartalet 2021. Bolaget ökade även förvaltningsresultatet under kvartalet där bolaget gjorde mest väsen av sig genom jätteförsäljningen till Heimstaden.


Patrik Hall.

Patrik Hall: "Protesterna får man se som ett resultat av Berlins utveckling"

Bolag Patrik Hall har varit vd för Heimstaden Bostad sedan 2003 och under den tiden varit med om en omfattande tillväxtresa. Under Fastighetssveriges event Fastighetsmarknadsdagen Skåne som hölls under onsdagen berättade han mer om tiden på bolaget och jätteförvärvet från Akelius. Han berättade också hur han ser på boendesituationen i Berlin där stora protester från hyresgäster lett fram till ett kontroversiellt förslag som skulle kunna få stora konsekvenser för privata fastighetsägare i den tyska huvudstaden.


Per Ekelund, vd för Victoria Park och Hembla som blir Victoriahem efter årsskiftet.

Ekelund bekräftar intresse i Akelius-bestånden: "Inget snack om saken"

Bolag Victoria Park var intresserade av den enorma portfölj som Akelius nyligen sålde för ett rekordbelopp till Heimstaden. Per Ekelund, vd för Victoria Park och Hembla, berättar mer om intresset, synen på den stenhårda konkurrensen inom bostadssegmentet och hur bolaget ska växa sig större framöver.


André Lundberg, Head of Corporate Finance & Partner på Pangea, om spelet bakom Heimstadens rekordaffär med Akelius.

Pangea: Därför slog Heimstaden all konkurrens i Akelius-affären

Bolag Intresset för Akelius bestånd i Sverige, Danmark och Tyskland var skyhögt enligt Pangea Property Partners, en av Akelius rådgivare när Heimstaden köpte bestånden för hisnande 92,5 miljarder kronor. Här berättar André Lundberg, Head of Corporate Finance & Partner på Pangea, mer om budprocessen, det stora intresset från intrnationella aktörer och hur Heimstaden drog längsta strået på slutet.


Patrik Hall.

Hall om 92-miljardersköpet från Akelius: "Vi får mycket för pengarna"

Transaktioner Efter att ha gjort den största transaktionen genom tiderna på den nordiska fastighetsmarknaden berättar Heimstadens vd Patrik Hall för Fastighetssverige om vägen fram till den enorma affären, vad som lockade med Akelius-bestånden och hur det känns att spendera över 90 miljarder kronor i en enda transaktion. Dessutom kommenterar han det medborgarförslag som röstades igenom i Berlin under söndagen som kan innebära att staden ska köpa hundratusentals bostäder från privata fastighetsbolag för "långt under marknadsvärde".


Roger Akelius och Patrik Hall.

Så högt över värdering betalar Heimstaden

Transaktioner Akelius får bra betalt när bolaget lämnar Tyskland och Skandinavien.


Ralf Spann.

Akelius ökar hyresintäkterna

Bolag Resultatet före skatt blev 375 miljoner euro.


Akelius planer för förtätningen av Almgården, befintliga hus är gråa och ny bebyggelse vit.

Akelius vill förtäta vid Jägersro

Bostäder Läs om bostadsjättens omfattande planer intill travbanan där man vill tillföra en stor mängd lägenheter samt handel och kontor.


Ralf Spann.

Akelius: Högre hyresintäkter i Berlin

Bolag Akelius hyresintäkterna var 125 miljoner euro och driftöverskottet 67 miljoner euro under Q1. Fastighetsbeståndets värde var 12 521 miljoner euro.


Det ser inte ut att bli en ny restaurang i toppen av bostadskomplexet Kronprinsen i Malmö.

Framsteg för Akelius i klassiska skrapan – restaurangplaner kan skrotas

Bygg/Arkitektur Det ser inte ut att bli någon ny restaurang i toppen av bostadsskrapan Kronprinsen i Malmö – efter flera utredningar föreslår stadsbyggnadskontoret att planerna skrotas. Ett potentiellt glädjande besked för fastighetsägaren Akelius som sedan länge velat bygga bostäder i toppen. Fastighetssverige berättar mer.


Leiv Synnes, Akelius

Akelius reviderar finanspolicyn - högre belåningsgrad

Ekonomi/Finansiering Akelius uppdaterar sin finanspolicy. Bolaget siktar nu på en belåningsgrad om 45 procent - tidigare var gränsen 40 procent.