Image

Husvärden köper i Högsbo

Transaktioner Husvärden L Larsson & Co har köpt fastigheten Högsbo 16:16 i Göteborg. Säljare är förpackningsföretaget Eson-Pac.
Publicerad den 1 Juni 2012

Fastigheten är belägen i Högsbo industriområde och den uthyrbara arean uppgår till cirka 8 300 kvadratmeter beståendes av moderna produktions-, lager- och kontorsytor.

Eson-Pac förvärvade under hösten 2011 Strålfors Identification Solutions från Strålfors och övertog i samband med förvärvet fastigheten i Göteborg och en fastighet i Åstorp. Försäljningen är en del av strategin att frigöra kapital för framtida investeringar.
- Intresset för fastigheten i Högsbo har varit gott och vi hade dessutom budgivning i slutskedet av försäljningsprocessen. Parallellt med försäljningsprocessen har Colliers uthyrningsteam jobbat med uthyrning av lokalerna och flera hyresgäster har visat stort intresse av att hyra. Detta är ett utmärkt exempel på hur vi kan skapa värden för både säljare och köpare vid försäljning av vakanta fastigheter i attraktiva lägen, säger Joachim Svedberg, projektledare inom Transaktion på Colliers som varit säljarens rådgivare i affären.

Husvärden tillträdde fastigheten i går. Parterna har kommit överens om att inte kommunicera köpeskilling.

Relaterade artiklar

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY