Image
Kvarteret Origo är Humlegårdens nya satsning i Solna strand.
Kvarteret Origo är Humlegårdens nya satsning i Solna strand. Bild: Walk the Room

Humlegården påbörjar utvecklingen av kvarteret Origo i Solna Strand

Bygg/Arkitektur Genom satsningen skapas cirka 50 000 kvadratmeter kontor, restauranger och service samtidigt som det etableras nya stråk och mötesplatser, som tillsammans ger en modern stadskänsla. Det nya kvarteret är Humlegårdens nästa steg i utvecklingen av Solna strand. Inflyttningen beräknas ske med start 2022.
Publicerad den 17 September 2019

Det nya kvarteret etableras där Solna strand och Sundbyberg möts, mitt i det stråk som sträcker sig från Swedbanks huvudkontor till den nya kontorsfastigheten Grow, där inflyttningen nyligen påbörjats. Satsningen består av nyproducerade lokaler om cirka 50 000 kvadratmeter, fördelade på tre sammanlänkade huskroppar som utformats för att skapa ett välkomnande stadskvarter och nya stråk genom området. Origo etableras i ett mycket bra läge, med närhet till alla typer av kommunikationer. I samband med etableringen av Sundbybergs nya resecentrum och överdäckningen av spårområdet kommer det nya kvarteret att bli den naturliga porten till Solna strand för den som reser med kollektivtrafik.

– Vi erbjuder moderna kontorslokaler som är flexibla, med högsta möjliga miljöklass och hög kvalitet på både material och teknik. En av styrkorna i det nya kvarteret är just flexibiliteten och möjligheten att skräddarsy lösningar. Vi guidar våra kunder i arbetet med att nyttja ytorna på bästa sätt och skapa attraktiva kontor som stöttar verksamhetens mål, och som även är föränderligt över tid, säger Maria Lidström, stadsutvecklingschef på Humlegården.

Inspirationen till namnet har hämtats från begreppet origo, den punkt där y-axeln och x-axeln möts. För Humlegården handlar satsningen om just detta, att skapa en naturlig mittpunkt, en attraktiv, välkomnande och dynamisk plats där man vill vara. I arbetet med Origo satsar Humlegården på både byggnadernas utformning, levande entréplan och även stråken mellan husen. Bottenvåningarna har en organisk form. Här samlas verksamheter som skapar liv och rörelse från tidig morgon till sen kväll, som caféer, restauranger och lounger med smarta tjänster. Stora glaspartier suddar ut gränserna mellan ute och inne, och får byggnaden att kännas levande och välkomnande. Det skapas ett nytt torg med uteserveringar och konstnärlig gestaltning. Alla material är valda med stor omsorg och ger Origo ett väl sammanhållet och tidlöst uttryck. Arkitekter är White.

– Det är viktigt att skapa attraktiva entréplan för att göra platsen intressant. Det gör vi dels genom ett relevant utbud av restauranger, service och smarta tjänster men även i form av en omsorgsfull stadsmiljö med stort fokus på grönska, trygghet och mötesplatser. I kvarteret Origo tar vi även cykelparkeringen till en ny nivå samt skapar tre paviljonger som dels erbjuder en kombination av träning och hälsa men även en föränderlig miljö där vi förenar möten, mat och kultur på ett spännande sätt, säger Maria Lidström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige