Image
Ivo Stopner.
Ivo Stopner. Bild: Jäger Arén

Hufvudstaden har emitterat sin första gröna obligation

Bolag Hufvudstaden har under gårdagen framgångsrikt genomfört sin första emission av gröna obligationslån om sammanlagt en miljard kronor inom ramen för det befintliga MTN-programmet som nyligen utökades till tolv miljarder kronor.
Publicerad den 9 Oktober 2021

Obligationslånet emitterades med en löptid på fem år med förfall den 14 oktober 2026 och löper med en årlig fast ränta om 1,293 procent. Emissionslikviden kommer att användas i enlighet med Hufvudstadens gröna ramverk.
– Vi är mycket glada för det positiva mottagandet av vår första gröna obligation. Hållbarhetsarbetet är väl integrerat i Hufvudstadens verksamhet och emissionen är ett viktigt steg för att uppnå våra högt uppsatta hållbarhetsmål, säger Ivo Stopner, vd för Hufvudstaden.

Obligationen kommer att noteras på Nasdaq Stockholm Sustainable Bond List. Handelsbanken har varit rådgivare vid framtagandet av det gröna ramverket och även arrangerat emissionen.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De ökade hyresintäkterna mest under första halvåret

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på de noterade fastighetsbolagens hyresintäkter under det första halvåret 2022 för att få reda på vilka tungviktare som ökat intäkterna mest jämfört med motsvarande period 2021. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige