Image
Ivo Stopner.
Ivo Stopner. Bild: Jäger Arén

Hufvudstaden har emitterat sin första gröna obligation

Bolag Hufvudstaden har under gårdagen framgångsrikt genomfört sin första emission av gröna obligationslån om sammanlagt en miljard kronor inom ramen för det befintliga MTN-programmet som nyligen utökades till tolv miljarder kronor.
Publicerad den 9 Oktober 2021

Obligationslånet emitterades med en löptid på fem år med förfall den 14 oktober 2026 och löper med en årlig fast ränta om 1,293 procent. Emissionslikviden kommer att användas i enlighet med Hufvudstadens gröna ramverk.
– Vi är mycket glada för det positiva mottagandet av vår första gröna obligation. Hållbarhetsarbetet är väl integrerat i Hufvudstadens verksamhet och emissionen är ett viktigt steg för att uppnå våra högt uppsatta hållbarhetsmål, säger Ivo Stopner, vd för Hufvudstaden.

Obligationen kommer att noteras på Nasdaq Stockholm Sustainable Bond List. Handelsbanken har varit rådgivare vid framtagandet av det gröna ramverket och även arrangerat emissionen.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY