Image

HSB Stockholm utser affärsområdeschef

Karriär HSB Stockholm stärker sin satsning på hyresrätter genom att utse Anders Joachimsson till ny affärsområdeschef. Han kommer närmast från en roll som fastighetsutvecklingschef på bolaget.
Publicerad den 26 Oktober 2017
Anders Joachimsson. Bild: HSB Stockholm
Anders Joachimsson.

– Anders Joachimssons uppdrag blir att fortsätta utvecklingen av vår fastighetsportfölj och leverera bra bostäder åt våra medlemmar. Men framför allt att få fram fler hyresrätter, dels genom transaktioner men också genom egen nyproduktion och samarbete med andra aktörer, säger vd Anders Svensson.

HSB Stockholm är en stor privat fastighetsägare i länet, med cirka 3 600 hyresrätter. Trots det har organisationen aldrig tidigare nyproducerat traditionella hyresrätter.

– Vi vet att efterfrågan på hyresrätter ökar bland våra bosparare. Därför känns min nya roll både inspirerande och viktig. Under våren planerar vi att byggstarta ett förtätningsprojekt om 34 lägenheter i Traneberg. Det blir startskottet för satsningen, säger Anders Joachimsson.

Anders Joachimsson tillträdde den nya tjänsten i oktober och blir en del av ledningsgruppen. Han kommer närmast från rollen som fastighetsutvecklingschef på HSB Stockholm, där han ansvarat för transaktioner, fastighetsutveckling och ombildningar.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige