Image
HSB Norr vill bygga i Boden.
HSB Norr vill bygga i Boden. Bild: HSB

HSB Norr vill bygga nya bostäder i Boden

Bygg/Arkitektur Utifrån en befintlig fastighet vill HSB Norr utöka och bygga fler hyreslägenheter i centrala Boden. HSB Norr har lämnat in en ansökan om förändrad detaljplan till Bodens kommun som avser att bygga 30–40 nya hyreslägenheter på fastigheten Njord 13:15.
Publicerad den 4 Mars 2022

– HSB Norr är väldigt positivt inställda till Bodens framtidsutsikter med de stora industriella etableringar som kommer och vill gärna investera i nya bostäder för våra medlemmar och bosparare. Vi tror att det kommer finnas ett stort intresse för nya bostäder i Boden och som långsiktig aktör så vill HSB Norr bidra till Bodens tillväxt, säger Helena Backman, fastighetschef på HSB Norr.

Fastigheten som ligger på Kungsgatan 14, har ett centralt läge i Boden och omfattar idag 24 lägenheter och 5 butikslokaler. Planen är att utveckla en del av fastigheten som idag består av parkeringar till att bygga ett bostadshus med 30–40 hyreslägenheter om fem våningar.

– Boden står för inför en expansion som saknar motstycke sedan Bodens fästning byggdes för över 100 år sedan. Det är väldigt positivt att HSB Norr tror på Bodens utveckling och vill satsa på nya hyresrätter i centralt läge, säger Claes Nordmark, kommunalråd, Boden.

Förutsatt att detaljplanen antas så kommer en planerad byggstart kunna ske 2024.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Telekomjätten stänger butik i centrala Göteborg

Uthyrning Släcker ner central butik och halverar sitt antal i centrala Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige