Image

HSB köper av Brostaden – planerar konvertering

Transaktioner HSB Bostad köper kontorsfastigheter av Brostaden i Årsta. Planen är att konvertera fastigheterna till 280 lägenheter.
Publicerad den 14 December 2015

HSB Bostad har förvärvat Linde Torp 10 och tecknat optionsavtal på del av Linde Torp 8 i Årsta. Fastigheterna ligger i anslutning till Renseriet 25 som HSB Bostad tidigare har köpt. Tillträde har skett.

- Vi ser mycket positivt på ett förvärv i så attraktivt läge. Fastigheterna ligger i anslutning till utvecklingsområdet Söderstadion, bara 200 meter från Globen, vilket är en efterfrågad plats av våra medlemmar, säger Stig Ahlén, vice vd på HSB Bostad.

Fastigheterna är idag bebyggda med framförallt kontor. Planen är att uppföra totalt 280 lägenheter. Affären genomfördes som bolagsförvärv.

Säljaren Brostaden är ett dotterbolag till börsnoterade Castellum.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Tyska investeraren om svenska marknadens attraktion

Bolag Johan Lagerdahl, Country Manager och Head of Asset Management på Patrizia Sverige, kommenterar bolagets senaste miljardinvestering i Malmö och berättar varför de fortsätter att växa i Norden samt varför pandemin inte har varit en utmaning för den tyska investeraren.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY