Image

HSB: Ett välkommet förslag

Sverige HSB:s förbundsordförande Anders Lago är nöjd med regeringens initiativ.
Publicerad den 22 Oktober 2014
Anders Lago Bild: Joakim Serrander
Anders Lago

- HSB har under många år drivit frågan om ett statligt stöd för energiåtgärder i bostadshus, så detta är ett välkommet förslag. Alla ska självklart ta ansvar men ska vi lyckas minska bostadssektorns klimatpåverkan krävs samarbete och samverkan, där även staten har en viktig roll. Jag vill också poängtera att det är viktigt att även bostadsrättsföreningar får möjlighet att ta del av det föreslagna stödet, säger Anders Lago, förbundsordförande HSB.

HSB har sedan 2008 ett mål om att halvera koldioxidutsläppen.
- Vi är självklart gärna med i utformningen av det stöd som nu föreslås, så att det på bästa sätt styr mot minskade koldioxidutsläpp, god innemiljö och ökad hållbarhet. Och vi delar gärna med oss av goda idéer och lösningar, säger Anders Lago.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige