Image
Nils Styf.
Nils Styf. Bild: Hemsö.

Hemsö satsar på Svanenmärkta förskolor i Västsverige

Bolag Hemsö startar tre kommunala förskoleprojekt med hållbarhet i fokus. Sammanlagt skapas 450 nya skolplatser i nya Svanenmärkta förskolor som ska stå klara under åren 2022–2023.
Publicerad den 19 April 2021

Den totala investeringen uppgår till cirka 170 miljoner kronor och hyresdurationen till cirka 17 år.

Inom ramen för Hemsös samverkansavtal genomförs nu de första nyproduktionsprojekten i Kungälv och Uddevalla. Projekten som befinner sig i olika faser inkluderar tre kommunala förskolor som också är de första förskolorna som kommer att certifieras enligt miljömärkningen Svanen. Hemsö har ingått hyresavtal på mellan 15–20 år med kommunerna.

– Vi ser det som en viktig och angelägen uppgift att kunna bidra med fler skolplatser till förskolebarn i växande kommuner. Vårt starka fokus på långsiktigt hållbara miljöer innebär att barnen får vistas i byggnader som är sunda och miljövänliga på flera sätt. Vi är mycket nöjda med att få hjälpa kommunerna att utveckla framtidens förskolor, säger Nils Styf, vd på Hemsö.

Sedan tidigare utvecklar Hemsö Bagartorpsskolan i Solna och Vilunda, ett kombinerat äldreboende och förskola i Upplands Väsby, som kommer att Svanenmärkas. Svanen är en certifiering som hanteras av Miljömärkning Sverige. Märkningen ställer bland annat krav på energianvändning, kemiska produkter, byggprodukter/-varor och en rad innemiljöfaktorer som är relevanta för människors hälsa och för miljön.

Byggstart för samtliga nyproduktioner sker under 2021/2022.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Per Schlingmann: Därför är 15-minutersstaden här för att stanna

Bolag Den tidigare moderatpolitikern är numera bland annat stadsutvecklingsstrateg som är väl insatt i det allt mer populära konceptet 15-minutersstaden. När Diös ordnade ett digitalt event på temat berättade han mer om innehållet i konceptet och varför attraktiviteten accelererats under pandemin.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY