Image
Hemsös vd Nils Styf.
Hemsös vd Nils Styf. Bild: Hemsö

Hemsö köper fem äldreboenden i Tyskland

Transaktioner Hemsö fortsätter att växa i Tyskland och förvärvar fem trygghets- och äldreboenden i fyra separata transaktioner. Investeringen uppgår till totalt 62 miljoner euro, motsvarande cirka 654 miljoner kronor.
Publicerad den 1 Oktober 2020

Fastigheterna som omfattar 29 000 kvadratmeter och 620 äldreboendeplatser är belägna i delstaterna Bayern, Hessen, Sachsen och Thüringen med en genomsnittlig hyresduration om 16 år.

Förvärven inkluderar Hemsös första kommunala äldreboende i Tyskland. Det kommunala äldreboendet förhyrs av Gotha kommun och är beläget i delstaten Thüringen. Fastigheten omfattar 12 600 kvadratmeter och 240 äldreboendeplatser med en hyresduration om 15 år.
– Med dessa förvärv fortsätter vi vår strategi att både öka vårt ägande och utveckla nya äldreboenden på attraktiva orter i Tyskland. Samtliga städer ligger i områden med ekonomisk och demografisk tillväxt där vi sedan tidigare har fastigheter, säger Jens Nagel, Tysklandschef på Hemsö.

I Tyskland äger och förvaltar Hemsö samhällsfastigheter med ett fastighetsvärde på cirka nio miljarder kronor främst inom äldreomsorg. Äldreboenden utgör merparten av dessa. Med de senaste förvärven äger Hemsö cirka 5 200 äldreboendeplatser i Tyskland.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

David Mindus: "Uteslutande pris relativt risk avgör var vi investerar"

Bolag Sagax ökar hyresintäkter och förvaltningsresultat i det tredje kvartalet och höjer dessutom vinstprognosen för helåret. Företagets vd David Mindus berättar för Fastighetssverige hur han ser på fler förvärv framöver. Det här avgör var de investerar och då är de redo att gå in på nya marknader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY