Image
Bild: Hemsö

Hemsö hyr ut 4 000 kvadratmeter till Västerås stad

Uthyrning Hemsö har tecknat ett femårigt avtal med Västerås stad för uthyrning av 4 000 kvadratmeter till kommunal gymnasieverksamhet. Lokalerna ligger centralt belägna med anknytning till Mälardalens högskola.
Publicerad den 31 Maj 2012
Bild: Hemsö
Hemsö har tecknat ett femårigt avtal med Västerås stad för uthyrning av 4 000 kvadratmeter till kommunal gymnasieverksamhet. Bilder: Hemsö. Bild: Hemsö
Hemsö har tecknat ett femårigt avtal med Västerås stad för uthyrning av 4 000 kvadratmeter till kommunal gymnasieverksamhet. Bilder: Hemsö.

Att Västerås stad hyr en större yta för gymnasieverksamhet är ett led i att skapa ett närmare samarbete mellan de kommunala gymnasieutbildningarna och Mälardalens högskola.
- De nya flexibla och centrala lokalerna är en del i vår ambition att höja kvalitén på våra utbildningar och skapa förutsättningar för nya moderna arbetssätt. Jag ser också att det kommer att främja elevernas fortsatta studier genom att de får utbyte med Mälardalens högskola redan under gymnasietiden, säger Leif Larsson, verksamhetschef för gymnasie- och vuxenutbildning i Västerås stad.

Den uthyrda ytan fördelas jämnt mellan Carlforsska gymnasiets handels- och ekonomiprogram, Lidmanska gymnasiet och Västerås stads gymnasiesärskola. Hemsö och Västerås stad kommer gemensamt att anpassa lokalerna för gymnasieverksamheten.
- Västerås stad är sedan tidigare en av våra största hyresgäster och vi är glada över att utöka vårt samarbete, säger Hemsös vd Per Berggren.

Högskolans lokaler ägs och förvaltas sedan 2008 av Hemsö.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige