Image
Hemsö förvärvar sjukhus i Finland.
Hemsö förvärvar sjukhus i Finland. Bild: Misa Kannos

Hemsö förvärvar sjukhus i Finland

Transaktioner Hemsö förvärvar Kymmenedalens psykiatriska sjukhus i Kouvola av Kymsote (samkommunen för social- och hälsovårdstjänster i Kymmenedalen). Verksamheten kommer fortsatt att drivas av Kymsote och hyresavtalet löper på 20 år. Investeringen uppgår till 13,7 miljoner euro.
Publicerad den 21 Oktober 2022

Sjukhuset är 8 800 kvadratmeter och stod färdigt 2006. Det har fem vuxenavdelningar, en poliklinik för barn, en ungdoms- och en barnavdelning samt en enhet för funktionell rehabilitering.

– Kouvolaområdet, där sjukhuset ligger, har varit intressant för oss länge. Vi investerar med en lång tidshorisont. Långa hyreskontrakt och en aktiv dialog med hyresgästerna är hörnstenar i vår verksamhet, säger Jarkko Leinonen, Finladschef på Hemsö.

Hemsö äger sedan tidigare cirka 185 000 kvadratmeter sjukhus- och vårdfastigheter i Finland, vilket inkluderar sjukhus i bland annat Åbo och Uleåborg.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige