Image
Hemsö bygger förskola med vård- och omsorgsboende i Upplands-Väsby.
Hemsö bygger förskola med vård- och omsorgsboende i Upplands-Väsby. Bild: Hemsö

Hemsö bygger generationshus i Upplands-Väsby

Uthyrning Hemsö har tecknat hyresavtal och tillhörande samverkansavtal med Stiftelsen Stockholms Sjukhem och Raoul Wallenbergskolan för ett nytt vård- och omsorgsboende och förskola i Upplands Väsby. Investeringen uppgår till cirka 230 miljoner kronor.
Publicerad den 30 November 2020
Annons
Image

Hemsö utvecklar ett nytt generationshus med förskola och vård- och omsorgsboende i området Fyrklövern i Upplands-Väsby. Hemsö har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Stiftelsen Stockholms Sjukhem för vård-och omsorgsboendet och ett 15-årigt hyresavtal med Raoul Wallenbergskolan för förskolan. Därutöver har ett samverkansavtal ingåtts som syftar till att hyresgästerna tillsammans ska främja aktiviteter över generationsgränserna för att berika tillvaron för de boende på vård- och omsorgsboendet och barnen på förskolan.

– Det är ett spännande innovationsprojekt och samverkansavtalet mellan våra hyresgäster är unikt. Behovet av samhällsviktiga funktioner är stort och det känns bra att kunna forma samarbeten mellan verksamheterna som även ger positiva sociala effekter för alla som vistas i huset, säger Jennifer Jennerhed, projektutvecklare på Hemsö.

Hemsö åtar sig att under de första fem verksamhetsåren avsätta medel i en samverkansfond. Hyresgästerna kan gemensamt ansöka om medel från fonden för att genomföra aktiviteter som involverar båda verksamheterna.

80 barn och 80 äldre kommer att få plats i det nya generationshuset och utformningen inbjuder till interaktion mellan barn och äldre. Både invändigt och på gården finns mötesplatser för de verksamheter som finns i huset. På bottenplanet inryms förskolan och på de övre våningsplanen tar äldreboendet plats med tillgång till takterrass och gemensamma ytor. Utemiljön utformas i huvudsak för förskolans verksamhet, men är anpassad för att på helg och kvällar vara användbar för boende på äldreboendet samt allmänheten. Gården utformas med tre zoner för att erbjuda en spännande och variationsrik utevistelse.

Hållbara och giftfria materialval används såväl invändigt som utvändigt och säkerställs genom miljöcertifiering enligt Svanen. Byggstart är planerad till våren 2021 och det nya äldreboendet och förskolan beräknas stå färdigt för inflyttning under fjärde kvartalet 2022.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY