Image

Hemfosa planerar försäljningar

Bolag Hemfosa överväger att sälja delar av sitt bestånd, berättar Jens Engwall i en intervju med Dagens Industri.
Publicerad den 3 Maj 2017
Jens Engwall. Bild: Hemfosa
Jens Engwall.

Det är i onsdagens upplaga av Dagens Industri, som Nyhetsbyrån Direkt refererar till, där Jens Engwall säger att Hemfosa överväger att sälja delar av sitt bestånd, främst bolagets kontors- och lagerfastigheter.

– De kommersiella fastigheterna som kontor och lager överväger vi att sälja. Det är 10 miljarder kronor i värde som vi inte ska ha på längre sikt. Där funderar vi på att göra något större grepp, säger vd:n till tidningen.

Jens Engwall skulle i år lämna vd-rollen på Hemfosa men har nu aviserat att han blir kvar tills vidare, då Joacim Sjöberg fick lämna bolaget efter bara några veckor.

Läs mer i de relaterade artiklarna nedan.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY