Image

Hemfosa köper för 270 miljoner

Transaktioner Hemfosa fortsätter att köpa samhällsfastigheter. Nu köper bolaget i Västsverige för 270 miljoner kronor.
Publicerad den 21 November 2014
Jens Engwall. Bild: Hemfosa
Jens Engwall.

Hemfosa köper fem samhällsfastigheter, omfattande cirka 23 000 kvadratmeter av Niklasberg AB och Kullbäckstorp AB (dotterbolag till Niklasberg, vars största ägare är Hans Kristian Voldstad).

Affären omfattar tre fastigheter i Vänersborg samt två fastigheter i Mölnlycke med en uthyrningsbar yta om totalt cirka 23 000 kvadratmeter.

Största hyresgäst är Fridaskolorna AB som driver förskolor och skolor sedan 20 år. Övriga hyresgäster är bland annat Vänersborgs kommun och Kriminalvården.

Uthyrningsgraden i det förvärvade fastighetsbeståndet uppgår till cirka 94 procent och den genomsnittliga löptiden för hyreskontrakten, beräknat från årsskiftet 2014/2015, uppgår till cirka elva år.

Tillträde sker den 1 december 2014.

– Vi gör här ytterligare en affär för att stärka vår position inom det prioriterade segmentet samhällsfastigheter – helt i linje med Hemfosas strategi att utveckla ett fastighetsbestånd med stabila och starka kassaflöden. Med förvärvet av fastigheterna i Vänersborg och Mölnlycke ökar vi andelen fastigheter med skolverksamhet, vilket bidrar till att optimera mixen av hyresgäster inom samhällssegmentet, säger Jens Engwall, vd för Hemfosa Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige