Image

Hemfosa köper av Aspelin Ramm

Transaktioner Hemfosa förvärvar den återstående ägarandelen om 35 procent i befintliga Gardermoen Campus Utvikling AS, GCU, som varit ett joint venture med fastighetsutvecklingsföretaget Aspelin Ramm Eiendom AS. Vidareutvecklingen av området kommer fortsatt ske i samarbete med Aspelin Ramm, i en oförändrad joint venture struktur.
Publicerad den 21 Februari 2017
Hemfosa förvärvar den återstående ägarandelen om 35 procent i befintliga Gardermoen Campus Utvikling AS. Bild: Hemfosa
Hemfosa förvärvar den återstående ägarandelen om 35 procent i befintliga Gardermoen Campus Utvikling AS.

Hemfosa har tecknat avtal om förvärv av Aspelin Ramms ägarandel i GCU om 35 procent till ett värde om cirka 328 miljoner kronor. GCU äger två fastigheter som är under uppförande, dels ett specialistsjukhus som är fullt uthyrt till Landsforeningen for Hjerte og Lungesyke (LHL) med ett 25-årigt hyresavtal, dels ett lokalmedicinskt center, även det fullt uthyrt till Ullensaker kommun med ett 30-årigt hyresavtal, och ytterligare ett antal hyresgäster inom vård- och omsorgssektorn. Båda fastigheterna beräknas vara färdigställda 1 februari 2018. Förvärvet av den återstående ägarandelen är planlagd att slutföras den 15 februari 2018, samtidigt konsolideras fastigheterna i Hemfosas räkenskaper.

Sjukhuset förväntas ha cirka 500 anställda och omkring 30 000 besökare per år. Området, Gardermoen Campus, kommer utöver specialistsjukhuset och det lokalmedicinska centret, även innefatta verksamheter inom forskning och utbildning, rehabilitering, sjukterapi, kontor och butiker allt samlat inom samma område.

– Byggnationen går helt enligt plan och vi är mycket glada att Hemfosa nu blir långsiktiga ägare till dessa moderna hälso- och sjukvårdsfastigheter som båda är fullt uthyrda. Det här är ett naturligt steg och vi ser fram emot ett fortsatt nära samarbete med LHL, Ullenaker kommun och övriga hyresgäster i utvecklingen av fastigheterna och detta spännande kompetenscentrum. Det är ett expansivt område med ett mycket bra läge och vi ser goda möjligheter till fler utvecklingsprojekt framöver, kommenterar Jens Engwall, vd för Hemfosa.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige