Image

Helsingborgshem utvecklar Närlunda

Bostäder Bygget av Helsingborgs högsta hus, Höjdpunkten, är i full gång. Men Helsingborgshem nöjer sig inte med det nya 22-våningshuset. Nu utvecklar man området Närlunda.
Publicerad den 6 November 2012

- Dagens Närlunda har många bra kvaliteter. Läget är perfekt med bara två kilometer till centrum, granne med fina Jordbodalen och med bra busskommunikationer. Samtidigt vill vi tillföra kvaliteter som Närlunda saknar idag, säger Jonas Hansson, vd på Helsingborgshem.

Helsingborgshem planerar att bygga om de befintliga husen, delvis för att komma tillrätta med det underhållsbehov som finns men också för att lyfta området ytterligare, till exempel genom att förbättra utomhusmiljön.
- På Närlunda finns stora ytor mellan och runt husen som idag knappt används. Genom att fräscha upp dessa och skapa fler aktiviteter att mötas kring, för olika åldrar och intressen, tror vi att Närlunda kommer att upplevas som en spännande och levande stadsdel, säger Jonas Hansson.
Utöver det vill Helsingborgshem tillföra nya upplåtelseformer. Ett förslag är att radhusen som idag finns på området görs till äganderätter.
- Många populära och välmående stadsdelar har en stor variation av olika sätt att bo. På Närlunda finns drygt 500 hyreslägenheter men inga lägenheter för den som vill bo i bostadsrätt eller äganderätt. Vi tror därför att det hade varit bra för Närlunda om den möjligheten fanns, fortsätter Jonas Hansson.
På sikt har Helsingborgshem en ambition att bygga fler nya bostäder på området.
- Om förutsättningarna finns, ser vi gärna att en del av dessa blir bostadsrätter, avslutar Jonas Hansson.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige