Image

Heimstaden miljardköper nyproduktionsprojekt i Köpenhamn

Transaktioner Heimstaden köper två projektfastigheter, 246 lägenheter, i Köpenhamn. Transaktionsvärdet uppgår till cirka 790 miljoner danska kronor, motsvarande en miljard svenska kronor.
Publicerad den 1 September 2017

Heimstadens danska dotterbolag Heimstaden Danmark A/S, köper de två grannfastigheterna Kanalkanten och Nordkajen. De pågående byggprojekten ligger på för Heimstaden välkända Teglholmen i den expansiva Sydhamnen och omfattar cirka 21 500 kvadratmeter, innehållande totalt 246 lägenheter.

Transaktionen sker genom förvärv av bolag som ägs gemensamt av Pen Sam, Sjaelsö Management och KPC. Transaktionsvärdet uppgår till cirka 790 miljoner danska kronor, motsvarande en miljard svenska kronor, och planeras att finansieras med egen kassa samt realkreditfinansiering. Tillträde är planerat till december 2018 respektive april 2019.

- Vi är glada över att kunna fortsätta växa i den danska huvudstaden och utöka vårt existerande bestånd på med dessa fina fastigheter på Teglholmen. Fastigheterna håller en hög kvalitet och genom vår erfarenhet och kunskap av uthyrning på Teglholmen är vi trygga med att det ekonomiska utfallet av förvärvet blir bra, säger Magnus Nordholm, vice vd på Heimstaden.

Advokatbyrån Gorrissen Federspiel har varit Heimstadens juridiska rådgivare i affären och Bruun & Hjejle Advokatpartnerselskab och Sadolin & Albæk har varit rådgivare for säljaren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige