Image

Heimstaden köper sex fastigheter i Gävle

Transaktioner Heimstaden har ingått avtal med Svedinger Fastigheter om att köpa sex centralt belägna fastigheter i Gävle. Fastighetsvärdet uppgår till 200 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Januari 2018
Heimstaden köper i Gävle. Bild: Heimstaden
Heimstaden köper i Gävle.

– Med denna affär så fortsätter vi att bygga upp vår portfölj och får möjligheten att stärka vår position ytterligare i centrala Gävle. Vi uppskattar att vi har fått möjligheten att ta över så fina fastigheter från ett gediget bolag som Svedinger, säger Claes Westlin, transaktionsansvarig på Heimstaden.

– Vi är nöjda över att kunna sälja till Heimstaden och vi är övertygade om att våra fastigheter och hyresgäster kommer i mycket goda händer hos detta välrenommerade och professionella fastighetsbolag, säger ägarna till Svedinger Fastigheter.

Fastigheterna består av cirka 17 500 kvadratmeter uthyrbar yta och innehåller 186 lägenheter.

Tillträde kommer att ske den 1 mars.

Nordier Property Advisors har haft uppdrag att avyttra fastigheterna å Svedinger Fastigheters vägnar. Transaktioner har genomförts som bolagsaffär. 

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY