Image

Heimstaden fortsätter satsningen i Danmark – tar över NPM

Bolag Heimstaden har det senaste åren växt kraftigt i Danmark, framförallt i Köpenhamnsområdet. Under denna tillväxtfas har de danska fastighetsportföljen förvaltats och administrerats av Nordic Property Management. Heimstaden har i ett avtal med NPM:s ägare kommit överens om att överta ägande och utveckling av bolagets verksamhet.
Publicerad den 16 Oktober 2017

NPM har 20 anställda inom hyres- och bolagsadministration, uthyrning samt fastighetsförvaltning och hanterar en fastighetsportfölj med ett värde på ca 12 miljarder danska kronor åt inte bara Heimstaden utan ett flertal andra större och mindre fastighetsägare. NPM kommer även framöver att fortsätta sitt arbete gentemot externa parter.

– Samarbetet mellan Heimstaden och NPM har fungerat mycket bra under Heimstadens initiala expansion i Danmark och vi är idag glada för det goda samarbete vi har. Detta samarbete vill vi nu fördjupa och bygga vidare på, och är därför både glada och stolta över att få kunna välkomna NPM och dess medarbetare in i Heimstaden, säger Magnus Nordholm, vice vd för Heimstaden.

– Alla nuvarande och framtida externa kunder ska känna en trygghet i att den höga kvalitet som NPM hittills levererat kommer fortsätta oförändrat. Tydliga interna rutiner ska säkerställa den kvalitet och det oberoende som NPMs kunder efterfrågar, fortsätter Magnus.

– Som komplement till NPM kommer Heimstaden även framöver att fortsätta sitt samarbete med andra förvaltningsbolag i Danmark. NPM kan i dagsläget inte hantera hela vårt geografiska område varpå komplettering av andra förvaltningsbolag säkerställer att vi får den bästa förvaltningen och administrationen av en fastighet, säger Tom Rasmussen, Head of Asset Management för Heimstaden.

– Vi är glada att kunna överlåta ägandet av ett välfungerande bolag till en professionell samarbetspartner, som vi känner väldigt bra och som delar samma värdegrund som oss i NPM, säger Henrik Duhn, delägare av NPM och verkställande direktör.

Styrelsen kommer bestå av Henrik Duhn, som fortsätter sitt arbete i NPM, samt Magnus Nordholm och Tom Rasmussen som tar plats från Heimstaden.

Tillträde är avtalat till den 1 november 2017.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige