Image

Harry Sjögren hyr ut och bygger nytt i Mölndal

Uthyrning Harry Sjögren hyr ut 1 500 kvadratmeter kontor och bygger en ny testhall på 600 kvadratmeter åt Kollmorgen Automation AB i Mölndal. Den symboliska första grundstenen lades i går.
Publicerad den 14 November 2014
Den symboliska grundstenen för bygget av testhallen lades i går, av Lars Elfast från entreprenören Tuve Bygg, Roland Rydqvist från Kollmorgen Automation, Ulrika Frick från Mölndals stad och Christer Sundberg från Harry Sjögren. Bild: Nicklas Tollesson
Den symboliska grundstenen för bygget av testhallen lades i går, av Lars Elfast från entreprenören Tuve Bygg, Roland Rydqvist från Kollmorgen Automation, Ulrika Frick från Mölndals stad och Christer Sundberg från Harry Sjögren. Harry Sjögren uppför en 600 kvadratmeter stor testhall åt Kollmorgen. Bild: Liljewall Arkitekter
Harry Sjögren uppför en 600 kvadratmeter stor testhall åt Kollmorgen. Christer Sundberg Bild: Nicklas Tollesson
Christer Sundberg

Kollmorgen Automation arbetar med navigationssystem för förarlösa truckar. I dag finns de i Särö – i Elof Hanssons gamla sommarvilla – och i Kungsporten, Kungsbacka.

- Vi har tittat runt på många ställen, men fastnade för Mölndal. Det är nära Göteborg, men ändå lite utanför stan, samtidigt som det är nära till flygplatsen i Landvetter, vilket är viktigt eftersom vi har många internationella kunder och samarbetspartners. Framför allt vill vi ha kontoret och testhallen i direkt anslutning till varandra, säger Roland Rydqvist, CFO på Kollmorgen Automation AB.

Kollmorgen är ett amerikanskägt företag, det svenska dotterbolaget har 65 anställda och omsätter cirka 150 miljoner kronor.

Bolagets nya kontor ligger på Lunnagårdsgatan 4 i Mölndal – i samma byggnad som ABB – där de hyr ett helt våningsplan.

- Redan för 20 år sedan identifierade vi det här stråket som ”Kunskapskorridoren” och den här etableringen är ytterligare ett exempel på att det är en bra benämning. Här finns sedan tidigare många högprofilerade forsknings-, medicin- och high tech-företag, säger Christer Sundberg, vd för Harry Sjögren, som i början av 2000-talet uppförde ABB:s byggnad.

Testhallen byggs i anslutning till kontorshuset.

- Vi utnyttjar nu en byggrätt på vår egen mark och vi har byggrätter för ytterligare 10 000 – 15 000 kvadratmeter på den här fastigheten, säger Christer Sundberg.

När tror du att ni kommer att använda de andra byggrätterna?

- Inom fem år, skulle jag tro. Det finns bra efterfrågan här, och hyresnivåerna i Mölndal är stadigt på uppåtgående.

Den symboliska grundstenen för bygget av testhallen lades i går, av Lars Elfast från entreprenören Tuve Bygg, Roland Rydqvist från Kollmorgen Automation, Ulrika Frick från Mölndals stad och Christer Sundberg från Harry Sjögren.

Det gjordes genom att ett skrin med bland annat de inblandade bolagens årsredovisningar murades in i grunden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Senast från Fastighetssverige Plus

Hetaste rekryteringarna under första kvartalet

Karriär Fastighetssverige har synat branschens hetaste rekryteringar under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige