Image

Härnösands planerade handelsområde läggs på is

EKONOMI Härnösands nya handelsområde jobbar i motvind. Markområdet är ute till försäljning och då kommer finanskrisen som ett slag i ansiktet. Därför läggs nu projektet på is.
Publicerad den 11 December 2008

- Vi lägger oss i ett vänteläge och avvaktar vad som händer på världsmarknaden, säger kommunalrådet Jonny Lundin (c).

I två år har kommunen köpt in och rivit fastigheter för att ge plats åt handelsområdet, skriver Örnsköldsviks allehanda.

17 miljoner kronor har det kostat hittills. Planerna är att sälja marken till en exploatör och därigenom få tillbaka pengarna.

Men nu intar man alltså vänteläge.
- I det läge som vi befinner oss i finns det ingen anledning att jäkta på med en försäljning. Vi vill ju göra en så bra affär som möjligt och ambitionen är att få tillbaka satsade medel i området, säger Lundin till Örnsköldsviks allehanda.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqabs vd kommenterar varslet

Bolag Under gårdagen meddelade Besqab att man tänker varsla 25 anställda om uppsägning efter sammanslagningen mellan Aros Bostadsutveckling och Besqab. Det nya bolagets vd, Magnus Andersson, svarar nu på Fastighetssveriges frågor om, bland annat, vad tanken bakom varslet har varit och hur det känns att ge beskedet till de anställda.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige