Image

Hannes Snellman öppnar i Köpenhamn

BOLAG Hannes Snellman fortsätter implementeringen av sin nordiska strategi genom att öppna kontor i Köpenhamn. Med cirka 200 jurister i Stockholm, Helsingfors, Moskva och St. Peterburg är Hannes Snellman redan en nyckelspelare i Norden. Hannes Snellman tar nu steget till att bli den första genuint nordiska advokatbyrån.
Publicerad den 1 September 2010

Internationella företag ser Norden som en marknad och det gör också Hannes Snellman. I slutet av år 2008 öppnade Hannes Snellman kontor i Stockholm. Kontoret har snabbt etablerat sig som en nyckelspelare inom M&A och övriga transaktioner samt krävande konflikthanteringsärenden i Nordens finansiella centrum.

- Att öppna kontor i Köpenhamn är naturligtvis en mycket viktig milstolpe i Hannes Snellmans nordiska strategi. Jag är mycket nöjd att vi kan öppna i Köpenhamn med partners som hör till de allra bästa i Danmark. För mig är logiken enkel och jag är övertygad om att klienter kommer att uppskatta en integrerad nordisk \"one-stop-shop\" av högsta kvalitet, säger Fredrik von Baumgarten, Managing Partner i Stockholm.

I Köpenhamn startar Hannes Snellman med erfarna, högt rankade transaktionsjurister. Managing Partner Philip Risbjørn var nyligen chef för en M&A-avdelning på en ledande dansk advokatbyrå.

Utöver Philip har Hannes Snellman anställt två delägare till bland Danmarks högst rankade jurister som kommer att starta på kontoret i Köpenhamn så snart som möjligt. Deras namn kommer att publiceras senare. Dessa tre erfarna advokater har fungerat som rådgivare i flera av Danmarks största M&A-transaktioner.

Amanda Tonsgaard börjar från och med oktober som delägare i Köpenhamn och kommer från London där hon var director med fokus på Norden hos private equity-bolaget Capital Dynamics. Amanda har mera än tio års erfarenhet av transaktioner som M&A-jurist och investerare inom private equity. Därutöver flyttar Hannes Snellmans M&A-partner Mathias Lindqvist till Köpenhamn för att ingå i teamet som startar kontoret där.

- Med detta team har vi en mycket bra utgångspunkt för ytterligare expansion, säger Philip Risbjørn.

Hannes Snellman i Danmark kommer att fokusera på transaktioner och konflikthantering. Planen är att växa speciellt inom M&A, värdepappersmarknad och bank & finans.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige