Image

Han tar över efter Meyer

Karriär Bo Ringdahl har utsetts till ny vd efter Magnus Meyer. Han kommer närmast från posten som vd för IT- och management-konsultbolaget HiQ Stockholm.
Publicerad den 5 November 2013
Bo Ringdahl. Bild: Tengbom
Bo Ringdahl. Håkan Bryngelson. Bild: Tengbom
Håkan Bryngelson.

Bo Ringdahl, född 1959, är universitetsutbildad inom företagsekonomi, juridik och ledarskap. Under 17 år har Bo Ringdahl haft ledande befattningar inom börsnoterade HiQ varav de senaste sju åren som vd för HiQ Stockholm.

- Rekryteringen av Bo Ringdahl är ett viktigt steg på vägen i Tengboms fortsatta utveckling. En gedigen erfarenhet inom konsultbranschen i kombination med en bakgrund som framgångsrik VD för en stor organisation gör Bo Ringdahl mycket lämpad som. Därutöver har Bo, som under en tid verkat som styrelseledamot i Tengbomgruppen, insikt och kunskap om bolaget och arkitektbranschen. Vi i styrelsen är övertygade om att Bo tillsammans med Tengboms kunniga medarbetare har goda förutsättningar att vidareutveckla och stärka bolagets marknadsposition, säger Tengbomgruppens styrelseordförande Håkan Bryngelson.

Bo Ringdahl tillträder som vd den 1 december 2013 och efterträder Magnus Meyer som blir ny vd för WSP Sverige.

- Tengbom har haft en god tillväxt under senare år och hämtat hem nomineringar och priser i flera prestigefyllda internationella arkitekttävlingar. Det är en spännande möjlighet att tillsammans med organisationen vidareutveckla affärskonceptet för Tengbom, bland annat i form av långsiktiga relationer med existerande och nya kunder, och leda ett av Nordens ledande arkitektbolag upp till nästa nivå, säger tillträdande vd Bo Ringdahl.

- Jag vill tacka Magnus Meyer som har lett den positiva utvecklingen av Tengbom under de senaste åtta åren, och samtidigt välkomna Bo till hans nya roll, avslutar Tengbomgruppens styrelseordförande Håkan Bryngelson.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är delen som blir allt viktigare för SBB:s värdeökning

Bolag Bertil Nilsson, senior aktieanalytiker på Carlsquare och Rikard Engberg, analytiker på Penser Bank, delar med sig av sin syn för Fastighetssverige. Så här mycket är aktien värd och här kommer fastighetsvärdet att ligga vid årsskiftet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY