Image

Bo Ringdahl lämnar Tengbom

Bygg/Arkitektur Bo Ringdahl slutar som vd för Tengbom. Gunilla Haglund, nuvarande kvalitetschef och tidigare regionchef på Tengbom, går in som tillförordnad vd. Rekrytering av ny ordinarie vd har påbörjats.
Publicerad den 27 April 2015
Gunilla Haglund. Bild: Tengbom
Gunilla Haglund. Bo Ringdahl. Bild: Tengbom
Bo Ringdahl.

Bo Ringdahl har varit vd för Tengbom sedan 2013 och har drivit ett viktigt arbete med att effektivisera och skapa lönsamhet i bolaget. Tengbom befinner sig i en expansiv fas och satsar långsiktigt för att förstärka positionen som ledande arkitektkontor. Rekryteringen av en ny vd är en viktig del i den satsningen.

- Jag vill tacka Bo Ringdahl som gjort ett mycket bra arbete med att skapa förutsättningar för Tengbom att ytterligare befästa positionen som ledande arkitektkontor, som kunder och medarbetare väljer i första hand. Vi ska fortsätta att stärka och utveckla Tengbom och går nu in i en ny fas. Rekryteringen av en ny vd är en viktig del i den satsningen, säger Magnus Sjöqvist, styrelseordförande för Tengbom.

- Under min tid på Tengbom har vi tillsammans effektiviserat arbetet och förbättrat både organisation och rutiner. Lönsamheten har ökat och nu är styrelsen och jag överens om att det är dags för en ny vd att ta över och arbeta vidare med det långsiktiga strategiarbete som inletts, säger Bo Ringdahl, avgående vd för Tengbom.

Gunilla Haglund som blir tillförordnad vd för Tengbom har haft ledande befattningar inom bolaget sedan 2011, närmast som kvalitets- och regionchef och del i koncernledningen. Tidigare har hon bland annat varit vd för arkitektkontoret Creacon som hade kontor i Göteborg, Borås och Jönköping och blev del av Tengbom genom förvärv 2011.

- Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Gunilla Haglund som tillförordnad vd. Hon har djup kompetens och erfarenhet från tidigare roller inom bolaget och kommer att vara till stor nytta i vårt fortsatta arbete med att utveckla Tengbom, säger Magnus Sjöqvist.

- Jag ser fram emot att axla den här rollen och kommer under min tid som tillförordnad vd ha fullt fokus på att leverera högsta kvalitet till våra kunder och att utveckla Tengbom som bolag och våra medarbetare i den expansiva fas vi befinner oss i, säger Gunilla Haglund.

Gunilla Haglund tillträder tjänsten som tillförordnad vd idag.

Tengboms koncernledning består av Gunilla Haglund tf vd, Jannice Johansson vice vd, Mats Juhl CFO, Emelie Mannheimer marknads- och kommunikationschef, Johanna Munck af Rosenschöld kontorschef Stockholm, Thomas Stoll hållbarhetschef, Mark Humphreys kontorschef Stockholm (föräldraledig).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige