Image

Han tar över Diligentia

KARRIÄR Nu har Per Uhléns efterträdare som vd för Diligentia utsetts. Det blir Anders Kupsu, som tillträder den 1 juli nästa år.
Publicerad den 15 December 2009

47-årige Anders Kupsu har 20 år på Skanska bakom sig, och har de senaste två åren varit vd för Skanska Kommersiell Utveckling i Norden och dessförinnan var han vd för Skanska Bostadsutveckling Norden.

Den 1 juni 2010 är preliminärt Kupsus första arbetsdag på Diligentia och den 1 juli tillträder han som vd.

- Jag attraheras av Diligentias affärsidé, företagsstorlek och den långsiktighet som det innebär att ha sin bas i just förvaltning av fastigheter. Diligentias uppdragsgivare är ju i slutändan Skandia Livs 1,2 miljoner försäkringstagare, säger Anders Kupsu.

- Anders Kupsu har den bakgrund vi letat efter, säger Lars Öberg, styrelseordföranden i Diligentia. Han har erfarenhet av både kommersiella fastigheter, bostäder och projektutveckling. Vi är mycket nöjda med att efter ett omfattande arbete under hösten ha kunnat välja Kupsu bland ett stort antal intressanta personer.

Per Uhlén, som varit bolagets vd sedan dess "nystart" 2005, kommer att jobba tillsammans med Anders under den första månaden på Diligentia:

- Jag är mycket nöjd med styrelsens val av efterträdare. Jag är övertygad om att Anders Kupsu som ledare för den stora kompetens medarbetarna besitter är en garant för fortsatt framgång.

Det är ännu inte klart vem som efterträder Kupsu på Skanska, men rekryteringen är inledd.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige