Image

Han leder Almas kontor i Finland

Bolag Alma Property Partners öppnar ett kontor i Finland. För att leda det nyöppnade kontoret har man anställt Robert Landtman.
Publicerad den 15 Augusti 2016
Robert Landtman. Bild: Alma
Robert Landtman.

Den nordiska fastighetsinvesteraren Alma Property Partners öppnar kontor i Finland. Samtidigt anställer man Robert Landtman som kommer leda det nyetablerade kontoret.

Robert Landtman kommer närmast från EQ Asset Management där han ansvarade för EQ Vårdfastigheter, en fastighetsfond med 450 miljoner euro i investerat kapital. Han har även arbetat på Sveafastigheter och inom riskkapitalistbranschen i London och Helsingfors.

- Vi ser intressanta fastighetsinvesteringsmöjligheter i Finland och det var klart redan från start att Finland skulle utgöra en viktig del av Almas investeringsstrategi. Vi har redan genomfört vårt första finska förvärv. Genom att anställa Robert kommer vi att öka vår lokala närvaro på en av våra kärnmarknader, säger Simon de Château på Alma Property Partners.

- Det är med stor entusiasm som jag börjar på Alma Property Partners. Jag ser fram emot att förverkliga de intressanta investeringsmöjligheter som finns på den finländska marknaden. Jag ser att det finns utrymme på marknaden för en fastighetsinvesterare som Alma, säger Robert Landtman.

Alma Property Partners arbetar för närvarande med kapitalanskaffning för sin fastighetsfond med en pan-nordisk opportunistisk strategi. Fonden, Alma Property Partners I AB, har redan gjort sitt första finska förvärv genom köpet av Ideapark Oulu, ett 30 000 kvadratmeter stort köpcentrum.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige