Image
Alma Property Partners köper Ideapark Oulu i Uleåborg, Finland.
Alma Property Partners köper Ideapark Oulu i Uleåborg, Finland. Bild: Alma Property Partners

Alma gör sitt första förvärv i Finland

Transaktioner Alma Property Partners har tillsammans med Avant Capital Partners förvärvat ett köpcentrum på 30 000 kvadratmeter i Uleåborg, Finland.
Publicerad den 15 Augusti 2016

Fonden Alma Property Partners I AB, som förvaltas av Alma Property Partners, har tillsammans med sin lokala partner Avant Capital Partners, förvärvat köpcentret Ideapark Oulu beläget i Uleåborg från finska privatpersoner.

Fastigheten omfattar 30 000 kvadratmeter bruttoarea och är uthyrd till ledande hyresgäster såsom H&M, Lindex, Cubus, Dressman och Stadium. Transaktionen är det första finska förvärvet för Almas opportunistiska fond.

- Vi är mycket nöjda med att göra vårt första finska förvärv tillsammans med en tillförlitlig partner som Avant. Köpcentret Ideapark Oulu är utmärkt beläget och vi ser fram emot att kunna vidareutveckla fastighetens kommersiella utbud, säger Simon de Château, partner och CIO på Alma Property Partners.

- Vi är mycket nöjda över att ha hittat denna intressanta investeringsmöjlighet utanför en strukturerad försäljningsprocess och i en marknad som kännetecknas av konkurrens och fullgöra den tillsammans med Alma. Vi har redan identifierat möjligheter att ytterligare förbättra fastighetens attraktivitet genom aktiv förvaltning, kommenterar Juha Mattila, Partner på Avant.

Alma Property Partners arbetar för närvarande med kapitalanskaffning för sin fastighetsfond med en pan-nordisk opportunistisk strategi. Målsättningen är att inhämta cirka två miljarder kronor (cirka 200 miljoner euro) i kapitalförbindelser för ytterligare förvärv.

Alma Property Partners är ett fastighetsinvesteringsbolag fokuserat på investeringar i Norden. Ledningsgruppen utgörs av Simon de Château, Sloan Wobbeking, Christofer Lundquist, Robert Landtman och Jacob Annehed.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Savills IM stärker teamet – rekryterar från Blackrock: "Fantastisk möjlighet"

Bolag Savills IM fortsätter stärka sitt team. Den gången är det Johan Bark som ansluter från Blackrock och tar rollen Head of Client Capital, Nordics. Han berättar för Fastighetssverige vad som lockade med rollen och vad han hoppas åstadkomma, vad han tar med sig från Blackrock och var han ser Savills IM i Norden framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY