Image

Han blir ny stadsarkitekt i Jönköping

Bygg/Arkitektur Bengt Mattias Carlsson blir ny stadsarkitekt i Jönköping. Han har sedan 1993 varit ansvarig arkitekt och vd på Meter Arkitektur i Göteborg, som han var med och startade.
Publicerad den 10 Maj 2017
Bengt Mattias Carlsson. Bild: Jönköpings kommun
Bengt Mattias Carlsson.

Bengt Mattias Carlsson är arkitektutbildad på Chalmers med stadsbyggnadsinriktning och har goda kunskaper i gestaltning, stadsbyggnad och ombyggnad i kulturhistoriskt värdefulla miljöer.

På Meter Arkitektur har han bland annat arbetat med flera resecentrum exempelvis i Gävle och Sundsvall. 2007 fick företaget mycket uppmärksamhet för ett stadsplanearbete i Trosa, de erhöll Sörmlands Arkitekturpris och blev nominerade till bostadspriset och träpriset. 2012 fick Bengt Mattias Carlsson (Meter Arkitektur) träpriset för Skogssauna Tomtebo utanför Gävle.

Bengt Mattias Carlsson har också arbetat med diverse stadsutvecklings- och stadsrenoveringsprojekt i Göteborgs stad där han även har grundat stadsbyggnadsnätverket ”Hela Göteborg”. Parallellt med sina arkitektuppdrag har Bengt undervisat i stadsplanering och han har under ett antal år varit konstnärlig universitetslektor i stadsbyggnad på Chalmers. Han har det senaste året arbetat som stadsarkitekt i Marks kommun.

– Jag ser fram emot att få arbeta operativt och långsiktigt med stadsplanering i Jönköpings kommun och vara en del i stadsutvecklarteamet på stadsbyggnadskontoret, säger Bengt Mattias Carlsson.

– Vi är mycket glada över att Bengt Mattias Carlsson börjar hos oss, säger Katarina Bröms, stadsbyggnadsdirektör i Jönköpings kommun. Han blir med sin erfarenhet en nyckelperson då vi ska möjliggöra ett stort antal bostäder och samtidigt se till att god arkitektur och stadskvaliteterna följer med hela vägen från översiktplan till bygglov.

Bengt Mattias Carlsson tillträder sin nya tjänst 14 augusti.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige