Image

Hållbarhet i fokus i Telias nya lokaler

Energi/miljö När drygt 700 medarbetare flyttar in i Telias nya lokaler i Luleå i veckan består cirka åttio procent av inredningen av återbrukade möbler.
Publicerad den 7 November 2016

Telias nya lokaler omfattar 7 200 kvadratmeter kontorsyta.

– När vi flyttade verksamheten i Stockholm från Farsta till Solna blev det mycket möbler kvar. Vi kände ett starkt behov att hantera dem på ett hållbart sätt och det var där idén om återbruk växte fram. Projektet har flutit på bra och vi har haft ett stort stöd och engagemang bland våra medarbetare redan från början, vilket känns roligt, säger Tommy Nordström, på Group Real Estate på Telia Company.

Man uppger att möblerna som har återanvänts i projektet är av hållbar och hög kvalitet vilket ska säkerställa att uppfräschningen och renoveringen de genomgått förlänger livslängden och håller för nya behov. En del möbler har endast snyggats till och andra har byggts om helt.

– Vi ser att intresset för den här typen av återanvändning av möbler växer. Det handlar dels om en ökad medvetenhet bland medarbetare och allmänheten. Vi förväntar oss att företag ska tänka på sin omgivning och miljön. Nyttjandet av jordens begränsade resurser måste bli en del av ett cirkulärt kretslopp – inte en biljett till soptippen, säger Mille Milehem, COO på Input Interiör som har hanterat och projektlett återanvändningen, och fortsätter:

– När det handlar om så här stora mängder interiör gör det faktiskt skillnad. Om vi bara ser till de drygt 700 skrivborden och 550 arbetsstolarna som fått en andra chans i projektet innehåller de 30 ton metall, 16 ton trä och tre ton plast. Och då är det bara en liten del av alla möbler i projektet, avslutar han.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige