Image

Gröna hyreskontrakt – nu också för bostäder

Bygg Byggvesta och Grön Bostad tar i dag första spadtaget för 89 lägenheter i Annedal, Stockholm. Bygget innebär premiär för Byggvestas och Grön Bostads gröna kontrakt, ett nytt sätt att minska både koldioxidbelastning och hyra.
Publicerad den 6 December 2012
Gunnar Nordfeldt. Bild: Byggvesta. Bild: Byggvesta
Gunnar Nordfeldt. Bild: Byggvesta.

I samarbete med Hyresgästföreningen i Stockholm har man arbetat fram ett kontrakt där hyresvärden Grön Bostad och den enskilde hyresgästen gemensamt tar ansvar för att minska miljöbelastningen, och får på köpet lägre boendekostnader. Välutrustade cykelrum, mätning av el, varmvatten och extra värme per lägenhet, gör att hyresgästen direkt kan påverka både transporter, förbrukning och kostnader.

- Fram till 2030 planerar Stockholms stad för 100 000 nya bostäder. För att möta det stora intresset för Sveriges absoluta tillväxtregion behöver vi fler byggföretag som vågar tänka nytt. Att samverka kring boendemiljön hela vägen från byggande fram till boende ligger i tiden och det är glädjande att se hur Annedal utvecklas med de boende i fokus, säger kommunstyrelsens ordförande finansborgarrådet Sten Nordin (M), som tar det första spadtaget.

-Vi utmanar gärna allmännyttan i hållbarhetsfrågor och genom samarbetet i Grön Bostad med sjukförsäkringsbolaget AFA har vi breddat kapitalbasen och kan därmed kraftfullt driva utvecklingen, säger Byggvestas koncernchef Gunnar Nordfeldt.

- Tillsammans med AFA som är en långsiktig placerare, kan vi gå i bräschen för nytänkande och långsiktighet. Vi axlar gärna rollen som samhällsbyggare, säger Gunnar Nordfeldt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Uppdaterad lista: Så mycket äger branschtopparna

Lista Fastighetssverige har tittat på hur stort innehav de verkställande direktörerna sitter på i det egna bolaget. Här är en uppdaterad lista efter årets första fyra månader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige