Image

Granen köper 6 000 kvadratmeter

Transaktioner Granen köper tre handelsfastigheter, en i Vara och två i Hudiksvall, av Norum Förvaltning AB, Ehnrum AB och Ericsson Fastighets AB.
Publicerad den 13 Januari 2016
Per Arwidsson. Bild: Granen
Per Arwidsson.

Fastigheterna har en total uthyrningsbar area om cirka 6 000 kvadratmeter och har Willys, Ica och Jysk som hyresgäster.

Säljare är Norum Förvaltning AB, Ehnrum AB och Ericsson Fastighets AB. Parterna har valt att inte kommunicera köpeskillingen.

- Dessa förvärv kompletterar Granen Handelsfastigheters befintliga bestånd av dagligvaruhandel och vi är glada över att utöka våra relationer med aktuella hyresgäster. Utöver Ica och Axfood har Granen sedan tidigare starka varumärken som Systembolaget, Coop och Bergendahlsgruppen som ankarhyresgäster i beståndet. Granens förvaltningsportfölj uppgår idag till cirka 145 000 kvadratmeter och vi fortsätter att bygga upp portföljen med starka handelslägen säger Per Arwidsson, vd och ägare, Granen.

Nordier Property Advisors har varit rådgivare i affärerna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Vi är en partnerägd fastighetsrådgivare aktiv på den svenska fastighetsmarknaden. Nordiers verksamhet omfattar tre olika affärsområden: transaktion, värdering samt uthyrning och utveckling. Vi erbjuder kvalificerad rådgivning och deal-making för såväl fastighetsägare och investerare som entreprenörer. Vår approach kännetecknas av att våra seniora partners är djupt involverade i alla projekt. Det gör skillnad.

Nordiers transaktionsteam är aktiva i alla fastighetssegment och genomför affärer i hela Sverige, även på illikvida delmarknader. Vi arbetar alltid i små team,...

Läs mer om Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY