Image
Johanneberg 15:32
Johanneberg 15:32 Bild: Grandab /Profura

Grandab och Profura köper av Wallenstam

Transaktioner Förvärvar vakant kontorsfastighet i centrala Göteborg.
Publicerad den 11 Mars 2019

Grandab och Profura köper fastigheten Johanneberg 15:32 belägen på Volrat Thamsgatan 4.

Fastigheten är i dag tom och skall renoveras till moderna kontor. Bland annat kommer Grandab själva etablera sig i fastigheten.

Den ursprungliga delen av fastigheten är en gammal pumpstation som konverterats till kontor och fastigheten kompletterades på 1990 talet med en ny kontorsbyggnad.

Fastighetens läge är mycket centralt med endast några få minuters promenad till Korsvägen som är en knutpunkt för kollektivtrafiken i Göteborg. Området är, trots det centrala läget, grönskande och lugnt. Från fastigheten är det gångavstånd till avenyn.
– Det känns kul att förvärva denna centrala fastighet. Vi har länge sagt att om vi skall lämna vårt nuvarande kontor skall det vara för ett eget hus med trädgård och grönska vilket vi nu får. Att vi dessutom kan anpassa den precis som vi själva vill känns priviligierat. Vi är även glada att vårt samarbete med Profura som medinvesterare fortsätter och utvecklas, säger Carl Petre, partner i Grandab.

Fastigheten tillträds 2 maj 2019 och ombyggnationen kommer då starta omgående. Säljarens rådgivare i affären var Newsec och köparen företräddes av Advokatfirman Allié.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige