Image
Global Business Gate, sett från Stenpiren.
Global Business Gate, sett från Stenpiren. Bild: Krook & Tjäder/Cobe

Global Business Gate ingår samverkansavtal med BRA Bygg

Bygg/Arkitektur Global Business Gate har tecknat samverkansavtal med BRA Bygg AB för byggnation av kontorsprojektet Global Business Gate som tar plats på den nya halvön vid Masthuggskajen i Göteborg
Publicerad den 28 November 2023

Kontorsprojektet består av två hus om totalt 46 000 kvadratmeter BTA som ska byggas på en ny halvö som sträcker sig cirka 100 meter ut i Göta Älv vid Masthuggskajen i centrala Göteborg.

– Tillsammans med BRA Bygg inleder vi nu arbetet med byggnation av Global Business Gate som blir ett innovativt nav och en mötesplats för det exportinriktade näringslivet och företag som verkar inom internationella affärer. Efter många års arbete med projektet är vi nu mycket glada att kunna berätta om vårt samarbete med en entreprenör för själva genomförandet, säger Michael Walmerud, vd för Global Business Gate.

– Vi ser fram emot att tillsammans med teamet runt Global Business Gate genomföra byggnationen av projektet, som tar plats på ett av Göteborgs bästa kontorslägen, säger Magnus Riemer, koncernchef och CEO, BRA Bygg.

Global Business Gate förväntas stå klart för inflyttning under 2027.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige