Image
Maria Rankka och Mikael Borg föreslås ta plats i Genova Property Groups styrelse, Borg som ordförande.
Maria Rankka och Mikael Borg föreslås ta plats i Genova Property Groups styrelse, Borg som ordförande.

Genova Property Group strukturerar om – två nya styrelseledamöter

Bolag Genova Property Group beslutar om omstrukturering av minoritetsinnehavet i vissa av bolagets dotterbolag och kallar till extra bolagsstämma för beslut om nyval av styrelseledamöter och nyemission för att genomföra omstruktureringen.
Publicerad den 30 Juli 2019

Genova Property Group föreslår att, på den extra bolagsstämman, välja in Maria Rankka, partner på Brunswick (tidigare vd på Stockholms Handelskammare) och Mikael Borg, advokat och delägare, Gernandt & Danielsson Advokatbyrå i styrelsen.
Vidare föreslås att Mikael Borg väljs till styrelsens ordförande.

Omstruktureringen innebär att de minoritetsandelar i bolagets dotterbolag som ägs indirekt av styrelseledamot Andreas Eneskjöld och verkställande direktör Michael Moschewitz kommer att återköpas av Bolagets dotterbolag Genova 14 AB genom att köparbolaget förvärvar samtliga aktier i ägarbolagen.
Syftet med omstruktureringen är att renodla bolagets koncernstruktur. Omstruktureringen kommer ha en positiv effekt på bolagets eget kapital.
Avanza Bank är bolagets certified adviser.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige