Image

Genesta rekryterar Mässing och Forsman

Karriär Genesta rekryterar Gunnar Mässing, tidigare vd för Kista Galleria, och Niclas Forsman, närmast från Catella.
Publicerad den 3 Oktober 2014
Niclas Forsman. Bild: Genesta
Niclas Forsman. Gunnar Mässing. Bild: Genesta
Gunnar Mässing.

Gunnar Mässing har blivit senior retail advisor i Genestas detaljhandelsteam och Niclas Forsman förstärker transaktionsteamet som associate.

Båda rekryteringarna kommer att arbeta på Stockholmskontoret.

Gunnar Mässing var vd för Kista Galleria KB/AB under åren 2003 till 2013. I sin nya roll kommer han att fokusera på strategi, affärsplanering och köpcenterförvaltning.

Han kommer att lägga en stor del av sin tid på att utveckla vår ledningskompetens för detaljhandel och köpcenter och söka nya investeringsmöjligheter.

Från 1994 till 1999 var Gunnar vd för börsnoterade NK Cityfastigheter AB med de mest exklusiva köpcentren i Stockholm och Göteborg i sin portfölj. Företaget ägde även flera andra köpcenter runt om i Sverige. Mellan 2000 och 2001 var han vd för Detaljhandelsinvest AB, där han ledde förvärvet av 60 privatägda Din Optiker-butiker och anslutning av 15 franchisebutiker. Därefter blev han också vd för Synoptik Sverige AB, det bolag som köpte upp Din Optiker.

- Den nya rollen på Genesta är en spännande utmaning för mig. Det som gör Genesta särskilt intressant för mig är företagets professionella inställning till marknaden, i kombination med en proaktiv ledning och investeringsutveckling. Jag är övertygad om att min kompetens och mina specialistkunskaper kan hjälpa Genestas detaljhandelsteam att ytterligare stärka sin position på marknaden och bland investerare, säger Gunnar Mässing.

- Eftersom Genesta planerar att öka volymen på sina investeringar i detaljhandelssektorn är vi mycket glada att kunna välkomna Gunnar som senior retail advisor. Han tar med sig en unik kompetens och erfarenhet från detaljhandeln och köpcentersektorn till Genestas detaljhandelsteam, säger David Neill, vd för Genesta.

Niclas Forsman förstärker Genestas snabbt växande transaktionsteam i Stockholm som associate. Han har dokumenterad erfarenhet av fastighetsrådgivning, fastighetstransaktioner och kapitalanskaffning. Han kommer närmast från Catella Corporate Finance i Stockholm, där han arbetat i fyra år som associate director.

Niclas Forsman kommer att vara baserad i Stockholm och använda sin värdefulla kompetens och erfarenhet i Genestas transaktionsteam på den nordiska marknaden.

- Jag är mycket glad att komma till Genestas transaktionsteam i den här spännande utvecklingsfasen. Genesta ökar sin aktivitet på marknaden. Jag inspireras av de utmaningar som det medför och att få vara en del av det här växande teamet med ledande transaktionsspecialister på den nordiska fastighetsmarknaden, säger Niclas Forsman.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Leklandskedjan i ekonomisk kris – här är fastighetsägarna som kan drabbas

Uthyrning Leos lekland har hamnat i ekonomiska svårigheter och har tvingats ansöka om rekonstruktion. Fastighetssverige har tittat närmare på vilka fastighetsägare som exponering mot kedjan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige