Image
Den 26 000 kvadratmeter stora fastigheten i Ljungby är fullt uthyrd till Postnord TPL.
Den 26 000 kvadratmeter stora fastigheten i Ljungby är fullt uthyrd till Postnord TPL.

Genesta köper två logistikfastigheter i Örebro och Ljungby

Transaktioner Genesta har ingått ett avtal med Infrahubs om att köpa två logistikfastigheter på sammanlagt 49 000 kvadratmeter. Fastigheterna som ligger i Örebro och i Ljungby blev färdigställda under 2022 och är båda fullt uthyrda med långa avtal.
Publicerad den 13 Juni 2022
Annons
Image

Det är den fjärde och femte fastigheten som köps på uppdrag av Genestas femte fond GNRE Core Plus Open Ended som startades för mindre än ett år sedan.
– Vi är mycket glada över köpet. Fastigheterna är nya och toppmoderna i ett utmärkt läge med enkel åtkomst till både E4 och E18, säger David Neil, Genestas vd.

Fastigheten i Örebro är med sina 23 000 kvadratmeter fullt uthyrd till food tech-företaget Matsmart som huserar sitt nordiska centrallager där. Den 26 000 kvadratmeter stora fastigheten Ljungby är fullt uthyrd till Postnord TPL.

Byggnaderna är idag utrustade med solpaneler och Led-belysning, och under Genestas innehav tillkommer ytterligare hållbarhetsåtgärder. Fastigheterna ska certifieras enligt Breeam In-use med ambitionen att nå nivån Excellent.
– Köpet är helt i linje med vårt mål om att bygga en stabil, högkvalitativ och inte minst hållbar core plus-portfölj i Norden. Fonden är bred och varierad både när det gäller geografiskt läge och sektor – det ger en stabil grund att bygga vidare på. Nu fortsätter vi att leta efter spännande investeringar med fokus på bostäder, kontor och logistik, säger David Neil.
Roschier, Svalner, Ramboll och RED Management var Genestas rådgivare under förvärvet.

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortsatt stark transaktionsmarknad – men tydliga trendskiften

Bolag Trots tuffare ekonomiska förutsättningar och en börs i gungning har den svenska transaktionsmarknaden hållit bra tempo även under årets andra kvartal, och enligt transaktionsrådgivaren Pangeas beräkningar ser 2022 ut att kunna bli det historiskt sett näst starkaste genom tiderna. Men det finns nya utmaningar för bolagen och en hel del trendskiften har skett under året – det här berättar Pangeas analyschef Mikael Söderlundh mer om för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige