Image

Galären och NP3 byter fastigheter i Luleå

Transaktioner Galären köper två fastigheter av NP3, som i sin tur köper en fastighet av Galären.
Publicerad den 1 April 2014

NP3 säljer två fastigheter av Galären: Bindaren 17 och 20, där Erlandsson tidigare var hyresgäst. Fastigheterna ligger på Gårdsvägen 7 och 11 på Ytterviken i Luleå.

Fastigheterna utgörs idag av en industribyggnad med tillhörande kontorslokaler och en lagerbyggnad, 13 000 kvadratmeter mark och 3 600 kvadratmeter lokalyta.

Samtidigt köper NP3 fastigheten Staget 13 av Galären, där Mekonomen i dag är hyresgäst.

– För NP3 så är detta en förädlingsaffär av vår fastighetsportfölj. I slutet av december köpte vi en portfölj där det fanns ett visst inslag av utvecklingsarbete, bland annat i Bindaren i Luleå. På detta sätt så stärker vi vår närvaro i Luleå men där vi byter utveckling mot förvaltningsfastighet vilket är i enlighet med NP3:s affärsidé. Att vi sedan visar en transaktionsvinst visar att det går att göra bra affärer på den norrländska fastighetsmarknaden, säger Andreas Nelvig, vd för NP3 Fastigheter.

– Ett extra plus är att vår nya fastighet har bra hyresgäst och är miljöcertifierad för Green Building.

– Köpet av fastigheterna följer Galärens strategi med att förvärva och förädla på strategiska platser i Luleå. Galären äger sedan tidigare sex fastigheter i området som genom sin närhet till det expansiva Luleå Tekniska Universitet går en spännande framtid till möte, berättar Gunnar Tåhlin, vd på Galären i Luleå.

Galären påbörjar utvecklingen av de nya fastigheterna omedelbart.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige