Image
Colliers har agerat säljrådgivare i en sale and leaseback-affär med fyra logistikfastigheter.
Colliers har agerat säljrådgivare i en sale and leaseback-affär med fyra logistikfastigheter. Bild: Colliers

Fyra industrifastigheter i sale and leaseback-affär

Transaktioner Colliers International har agerat säljrådgivare åt Francks Kylindustri vid försäljningen av fyra industrifastigheter i Norrköping, Göteborg, Helsingborg och Ludvika. Försäljningen var strukturerad som en 13-årig sale and leaseback-affär med nytecknade triple-net-avtal. Fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om 5 848 kvadratmeter.
Publicerad den 17 Juni 2019

- Intresset för portföljen har varit stort, mycket tack vare SLB-upplägget med triple-net i dess rätta bemärkelse med en stabil hyresgäst. Extra kul med ett uppdrag där vi får vara med från början och råda om upplägget och teckna hyresavtal. Intresset har varit väldigt starkt från både privata pengar till stora företag - en spännande bredd på investerare, säger Rebecka Norberg, Head of Capital Markets på Colliers International.

Ansvarig Projektledare har varit Veronica Fredriksson.

Fastigheterna tillträddes den 12 juni.

Ämnen

Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Colliers är ett ledande företag inom global fastighetsrådgivning präglat av entreprenörsanda.
Vårt svenska team består av ett 40-tal experter som arbetar med att öka lönsamheten för investerare, fastighetsägare, byggherrar och hyresgäster. Genom vår goda expertis och höga servicenivå skapar vi effektiva lösningar som hjälper våra kunder att uppnå framgång snabbare.

Colliers experter erbjuder kvalificerad kunskap inom Capital Markets, Leasing, Corporate Solutions samt Valuation. Med kontor i både Stockholm och Göteborg samt ett starkt nordiskt samarbete ser vi till at...

Läs mer om Colliers International Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY