Image

Fritidsbanken öppnar på Frölunda Torg

Uthyrning Fritidsbanken – som lånar ut idrottsutrustning – slår upp dörrarna till sin verksamhet på Frölunda Torg.
Publicerad den 7 Mars 2017
Frölunda Torg Bild: White
Frölunda Torg

Skandias stiftelse “Idéer för livet” och Skandia Fastigheter har tillsammans öppnat upp för möjligheten för Fritidsbanken att öppna på Frölunda Torg. Initiativet är ett samverkansprojekt tillsammans med Göteborgs Stad och stadsdelarna Askim-Frölunda-Högsbo och Västra Göteborg samt Fokus Förening.

– Fritidsbanken är som ett bibliotek, fast istället för böcker kan du låna idrottsprylar, berättar Erkan Saglik, representant för Fokus Förening.

I den nya butiken kommer alla att kunna låna allt från en komplett slalomutrustning till innebandyklubbor och tremanstält. Utrustningen är begagnad, men alltid i bra skick. Idag finns verksamheten i ett trettiotal kommuner runt om i Sverige, och Fritidsbanken Frölunda Torg kommer att bli flaggskeppet. Via butiken skapas ett tiotal nya arbeten för personer som idag står utanför arbetsmarknaden. I tillägg kommer också föräldrar till barn som är aktiva i idrottsföreningar i närheten att hjälpa till på ideell basis.

Social hållbarhet med utgångspunkt i kärnverksamhet Fritidsbanken som fenomen vilar på en socialt hållbar grund, som inbegriper såväl den fysiska som den psykiska hälsan. Skandia Fastigheter arbetar med social hållbarhet utifrån fem betydande aspekter (arbetstillfällen, livet mellan husen, fastigheter som gör skillnad, strategiska samarbeten och ansvarsfulla leverantörskedjor) – alla med utgångspunkt i företagets kärnverksamhet; att långsiktigt äga, utveckla och förvalta fastigheter.

– Det är så många positiva delar i det här projektet. Fritidsbanken vill bidra till ett gott liv för alla och till ett jämlikt Göteborg med sin verksamhet, genom att verka för ett ökat spontanidrottande och därigenom förbättring av människors hälsa och välbefinnande och att vi – via våra fastigheter – kan bidra till ett hållbart samhälle känns otroligt stimulerande, säger David Schongin, centrumchef Frölunda Torg.

Fritidsbaken Frölunda Torg planerar att öppna i maj.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige