Image
Fridaskolan tar plats i Kallebäck.
Fridaskolan tar plats i Kallebäck. Bild: Liljewall

Fridaskolan till Wallenstam i Kallebäck

Uthyrning Byggnadsnämnden i Göteborg har beslutat om bygglov för en F-9-skola i Kallebäcks Terrasser, Göteborg. Det blir Fridaskolan som planerar att 2023 välkomna barn till skolan och förskolan i området.
Publicerad den 27 September 2021
Annons
Image

Skolan kommer att växa i lagom takt och från start ta emot elever från förskoleklass upp till sjunde klass, för att fullt utbyggd vara en komplett F-9-skola.

– Vi är väldigt glada att välkomna Fridaskolan till Kallebäcks Terrasser där vi just nu har över 1 100 hyreslägenheter i produktion. Fridaskolan blir ett välkommet tillskott till området, inte minst för alla de familjer med barn som kommer att flytta hit, säger Marina Fritsche, vice vd på Wallenstam.

Fridaskolan är en personalägd friskola som funnits i snart 30 år. Den första Fridaskolan öppnade 1993 i Vänersborg, sedan dess har skolan vuxit av egen kraft och finns idag i Vänersborg, Trollhättan, Uddevalla, Mölnlycke, Göteborg och Helsingborg.

– Vi ser otroligt mycket fram emot att starta i Kallebäcks Terrasser och få bidra med en skola där inte bara en riktigt bra miljö för lärande präglar elevernas vardag, utan också tillit, trygghet och social öppenhet. Vi brukar säga att vi vill att våra elever ska lämna oss raka i ryggen, med god kännedom om sig själva, sina kunskaper och förmågor – fulla med tillförsikt och med en livslång upptäckarlust och vilja att lära sig mer. Frida är helt enkelt ett ställe där barn växer, säger Tomas Borgvall, skol- och utbildningschef på Frida Utbildning.

Området Kallebäcks Terrasser har bästa läget nära kommunikationer, staden och naturen. Fullt utbyggt kommer området att erbjuda 1 800 nya hem, ett lokalt torg med restauranger, caféer, närservice samt kontor, skola, förskola och gym. De första bostadshyresgästerna har redan fått nycklarna till sina nya hem.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"För Sveriges ekonomi och för sysselsättningsgraden är detta en katastrof"

Bolag K-Fastigheter meddelade i förra veckan att dotterbolaget K-Prefab tecknat avtal med leverantörer av cement för koncernens beräknade totala produktionsvolym under 2022. Vd:n och grundaren Jacob Karlsson berättar hur man lyckats med det, hur man klarar sina mål om klimatpositiva prefabstommar med importerad cement och hur han tycker att man bör agera för att undvika den cementkris som riskerar att vara i antågande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY