Image
Terje Johansson blir ny ordförande i Öis Fotboll.
Terje Johansson blir ny ordförande i Öis Fotboll. Bild: Axel Ohlsson och Framtiden/Volvo Personvagnar

Framtidens vd blir ordförande i anrika klubben

Karriär Terje Johansson är vald till ny ordförande för fotbollssektionen i Örgryte IS, Sveriges äldsta fotbollsförening.
Publicerad den 9 Mars 2023

De tolvfaldiga svenska mästarna Örgryte IS har vänt sig mot fastighetsbranschen för att hitta ny ordförande. Under föreningens årsmöte på Gamla Ullevi den 8 mars valdes valberedningens kandidat Terje Johansson till ny ordförande för superettanlaget.

Terje Johansson är till vardags vd för Förvaltnings AB Framtiden i Göteborg och ska nu parallellt med det vara med på resan när Öis hoppas nå tillbaka till allsvenskan.
– Det känns hedrande och stimulerande, säger Terje Johansson till Göteborgs-Posten.
– Jag har följt Öis sedan 1970-talet. Jag är rödblå, har alltid varit rödblå och kommer alltid vara rödblå. Det är något speciellt för mig.

Med sig i styrelsearbetet har han en annan profil från fastighetsbranschen i Göteborg: Hillevi Börjesson, advokat på Mannheimer Swartling och medlem i byråns fastighetsgrupp, som sedan fjolåret är ordinarie ledamot i Öis.

I valberedningen som plockade fram Terje Johansson som ordförandekandidat återfinns ytterligare en fastighetsbekanting: Michael Johansson, transaktionsrådgivare och partner på Mike Kommersiella Fastigheter.

Öis herrar inleder årets säsong hemma mot AFC Eskilstuna den 3 april medan damerna inleder sin säsong i division 1 södra borta mot Malmö FF den 16 april.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige