Image

Fortsatt samarbete för BSK och Fojab på Helsingborgs lasarett

Bygg/Arkitektur Region Skåne väljer BSK och Fojab för nästa steg i utvecklingen av Helsingborgs nya sjukhusområde.
Publicerad den 7 September 2016
Helsingsborgs lasarett. Bild: BSK/Fojab
Helsingsborgs lasarett.

Projektet omfattar planering och projektering för ombyggnad av lokaler för operation och bilddiagnostik samt en service- och logistikcentral. BSK Arkitekter och Fojab arkitekter har sedan tidigare samarbetat med ombyggnaden av sjukhusets huvudbyggnad. Nu växer de båda arkitektkontorens uppdrag till att omfatta nästa del i satsningen.

– Vi är stolta och glada över att få fortsatt förtroende att utveckla Helsingborgs lasarett för att möta framtidens behov. Projektet ställer höga krav på vår förmåga att avläsa och passa in arkitekturen i byggnadernas tekniska infrastruktur. Det är mycket vi måste ta hänsyn till, inte minst den verksamhet som fortfarande pågår parallellt med ombyggnationen, säger Anna Bergström, arkitekt och vice vd på BSK Arkitekter.

– Det övergripande målet är att stödja nya arbetsflöden och logistik som innebär att vårdpersonalen får mer tid för patienterna. Vi och BSK Arkitekter har lång erfarenhet av omfattande och komplexa projekt, i kombination med att vi vet hur man bygger väl fungerande arbetsplatser och läkande vårdmiljöer. Det nya sjukhuset ska vara flexibelt och verksamheten ska ha möjlighet att växa och växla över tid, säger Anna Hjort, uppdragsansvarig arkitekt på Fojab arkitekter.

Projektet beräknas pågå till år 2022.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige