Image
Bild: Fortin Properties

Fortin hyr ut i Klarabergshuset

Uthyrning Det internationella försäkringsbolaget Chartis Europe har tecknat ett hyresavtal om 1 200 kvadratmeter för sitt svenska huvudkontor i Klarabergshuset i Stockholm. Nordier och Basale har företrätt fastighetsägaren Fortin i samband med uthyrningen.
Publicerad den 8 Februari 2012
Annons
Image
Klarabergshuset. Bild: Fortin Properties. Bild: Fortin Properties
Klarabergshuset. Bild: Fortin Properties.

- Vid vår lokalurvalsprocess hade vi två viktiga huvudparametrar. För det första efterfrågande vi en modern lokal som i sin helhet korresponderar mot vårt varumärke. Eftersom vi har många besökare, både internationella och regionala, så var det kommunikativa läget också en väldigt viktig parameter. Klarabergshuset uppfyllde i sin helhet våra högt ställda krav för vårt nya Sverigekontor, säger Carolina Klint, vd för Chartis, som flyttar in vid halvårsskiftet.

Klarabergshuset omfattar 23 800 kvadratmeter. Största hyresgäster i fastigheten är Ongame Services, Vetenskapsrådet, Emric samt Swedbank Fastighetsbyrå.

- Vi tycker det är glädjande att ett globalt försäkringsbolag väljer att etablera sig i fastigheten. Med ett bolag inom försäkringsbranschen som hyresgäst får vi en bredare hyresgästmix, vilket är positivt. Vi ser fram mot en långvarig relation med Chartis eftersom hyreskontraktet tecknades på tio år, säger Mattias Östman, förvaltningschef på Basale.

- Att Chartis i konkurrens med flera andra lokalalternativ väljer att lokalisera sig i Klarabergshuset är verkligen ett kvitto på att fastigheten är en av de attraktivaste fastigheterna i Västra City, säger Johan Widström, asset manager på Fortin.

Basale och Nordier har på två månaders tid hyrt ut drygt 7 000 kvadratmeter i fastigheten. Endast en lokal om 700 kvadratmeter är nu ledig i fastigheten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Vi är en partnerägd fastighetsrådgivare aktiv på den svenska fastighetsmarknaden. Nordiers verksamhet omfattar tre olika affärsområden: transaktion, värdering samt uthyrning och utveckling. Vi erbjuder kvalificerad rådgivning och deal-making för såväl fastighetsägare och investerare som entreprenörer. Vår approach kännetecknas av att våra seniora partners är djupt involverade i alla projekt. Det gör skillnad.

Nordiers transaktionsteam är aktiva i alla fastighetssegment och genomför affärer i hela Sverige, även på illikvida delmarknader. Vi arbetar alltid i små team,...

Läs mer om Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY