Image

Forsen förnyar VIP Hospitality på Friends Arena

Bygg/Arkitektur På Friends Arena har en uppgradering och utbyggnad av VIP Hospitality-ytorna skett. Med det nya VIP-området på plats kan arenan erbjuda en helt ny upplevelse som håller internationell klass.
Publicerad den 24 April 2015
Forsen har förnyat VIP Hospitality-ytorna på Friends Arena i Stockholm. Bild: Martin Ekelund
Forsen har förnyat VIP Hospitality-ytorna på Friends Arena i Stockholm.

Forsen Projekt har agerat projekt- och byggledare på uppdrag av Arenabolaget i Solna.

Friends Arena var från början byggt som en traditionell arena där de olika våningarna inte var förbundna med varandra. Restauranger och foajéer på läktare två saknade direkt koppling till arenarummet och upplevdes som mörka och slutna. Genom att öppna upp och förbinda våningar har man skapat en arena som förstärker upplevelsen för gästerna före, under och efter evenemangen.

De nybyggda VIP-ytorna har flera intressanta och spännande områden med olika karaktär och mycket hög flexibilitet. Detta innebär att arenan kan skapa olika typer av event och erbjuda gästerna en förstklassig miljö som inte bara står sig väl i Sverige utan även internationellt.

En del av läktaren har öppnats upp och man har skapat en stor terrass i direkt anslutning till VIP-området vilket förstärker närvaron av arenans aktiviteter till VIP-gästerna. Gästerna får även en helt unik upplevelse med "fine dining" i direkt närhet till matcher, konserter och övriga evenemang. Utöver detta har logevåningen fått nya lounger med perfekt utsikt över arenarummet där logegästerna kan nätverka och umgås med kunder och kollegor.

– Tanken med ombyggnationen är att skapa en stark upplevelse, något man pratar om efter besöket, säger Stefan Windefalk, projektchef på Forsen.

– Genom hela projektet har det krävts stark närvaro såväl i det stora tänkandet till de små detaljerna trots det pressande tidsschemat. Det är således med stor respekt vi ser på det fina resultatet, säger Christer Rabe, ansvarig inredningsarkitekt.

Projektet påbörjades under hösten 2014 och var klart mars 2015.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Forsen AB på Branschguiden

Forsen är ett byggprojektledningsföretag med kontor på flera orter i Sverige. Våra medarbetare leder effektiva och hållbara byggprojekt för både privata och offentliga kunder. Vi har kompetens inom bostad, hus och anläggning. Vi hyllar olikhet, kreativitet, omtänksamhet och annat som gör det roligt att gå till jobbet. Forsen är certifierat som en utmärkt arbetsplats enligt Great Place to Work Intitute (GPTW).

Läs mer om Forsen AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter jätteaffären – redan uppnått rekordvolym för transaktioner

Transaktioner Den enorma affären mellan Heimstaden och Akelius innebär att 2021 redan är ett rekordår vad gäller transaktionsvolym. Fastighetssverige tittar närmare på året som gått och faktorerna bakom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY