Image

Peab bygger 251 nya hotellrum i anslutning till Quality Hotel Friends

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 251 nya hotellrum i tre våningar i direkt anslutning till Quality Hotel Friends i Solna. Beställare är Strawberry Properties och kontraktssumman uppgår till 350 miljoner kronor.


Friends arena.

Friends arena fyller fem år – så ska den bli lönsam i framtiden

Bolag Den har varit dyr och utskälld sedan start. Men när Friends arena nu firar fem år sedan invigningen ångrar Fabeges vd Christian Hermelin inte investeringen och ser med spänning fram emot att utveckla arenan i framtiden.


Därför tar sig AEG an förlustprojektet

Bolag Sveriges nationalarena har gått back på driften sedan invigningen, värdet har skrivits ner dramatiskt och flera har dragit sig ur. Den nye driftaktören AEG ser dock positivt på Friends Arenas framtid.


De tar över driften av Friends Arena

Sverige Franska Lagardère lämnar Friends Arena – nu har man hittat en ny aktör till driften av Sveriges nationalarena. Kontraktet med Fabege och Arenabolaget är på tio år.


”Vi har en god marginal”

Bolag Folksam går ur Friends Arena efter att ha skrivit ned värdet av sitt innehav till noll. ”Varje part får göra som de vill”, säger huvudägaren Fabeges vd Christian Hermelin.


”Klart det bekommer oss”

Bolag Friends Arenas ekonomiska problem ska räddas av Fabege och Erik Paulsson. Fastighetsprofilen tror att det går att vända mångmiljonförlust till vinst: ”Viktigt för hela svenska folket.”


Friends Arena i Solna internationellt prisat

Bygg/Arkitektur Friends Arena prisades under IOC/IAKS Awards 2015 i kategorin "Major Outdoor Stadium". Juryn lyfte bland annat fram det skjutbara takets möjligheter till olika arrangemang.


Forsen förnyar VIP Hospitality på Friends Arena

Bygg/Arkitektur På Friends Arena har en uppgradering och utbyggnad av VIP Hospitality-ytorna skett. Med det nya VIP-området på plats kan arenan erbjuda en helt ny upplevelse som håller internationell klass.


Operakällaren till Friends Arena

Uthyrning Friends Arena satsar på helt nya matkoncept och öppnar under våren två nya restauranger inne i arenan i samarbete med Operakällaren.


Lagardère Unlimited tar över driften av Friends Arena

Uthyrning Den 1 januari tar Lagardère Unlimited över driften av Friends Arena i ett avtal som sträcker sig minst tio år fram i tiden.


Ny driftspartner till Friends Arena

Bolag Förlusttyngda Friends Arenas ägare har tecknat ett intentionsavtal med franska Lagardère Unlimited Stadium Solutions (LUSS) för att sköta driften av arenan.


Folksam köper in sig i Friends Arena

Transaktioner I en överenskommelse med Svenska Fotbollförbundet investerar Folksam Sak i ett samägt bolag som kommer äga 11,1 procent av Friends Arena i Solna.


I går hölls slutpläderingarna i hovrätten och åklagaren yrkar på fängelsedom i minst ett år för Erik Paulsson.

Åklagaren yrkar på fängelse för Paulsson - igen

Juridik I går hölls slutpläderingarna i muthärvan kring Friends Arena i Solna. Åklagaren Alf Johansson har själv överklagat tingsrättens friande domar till hovrätten och yrkar nu igen på fängelsedomar för bland andra Erik Paulsson.


Jernhusen på väg sälja sin del i Friends Arena

Transaktioner Jernhusen meddelar i bokslutskommunikén att man avser sälja sin del i de två bolag som äger och driver Friends Arena.