Image
Jonas Wållberg.
Jonas Wållberg. Bild: Forsen

Forsen etablerar sig i Norrland

Bolag Öppnar kontor och anställer i Umeå och Kiruna.
Publicerad den 13 November 2019

Forsen fortsätter sin expansion och öppnar i dagarna sitt första kontor i Norra Sverige.
– Vi ska finnas där våra kunder finns. Och det finns en stor efterfrågan på våra tjänster i de norra delarna av Sverige så detta är en logisk och självklar satsning, säger Forsens vd Bengt Johansson.

Forsen är ett av Sveriges största byggprojektledningsföretag och sedan länge verksamt i stora delar av landet, men man har tidigare inte haft kontor norr om Uppsala. Nu expanderar Forsen verksamheten till att omfatta hela Sverige och starten är det nyöppnade Umeåkontoret.
– Det finns en stor marknad i Norrland men det kräver en närvaro för att kunna konkurrera om uppdragen. Vi har rekryterat medarbetare i både Umeå och Kiruna och vi planerar att så småningom öppna kontor på fler orter i Norra Sverige, säger Bengt Johansson.

Expansionen leds av Jonas Wållberg, som har fått titeln affärsenhetschef Norr. Han är i grunden projektör inom anläggning och har arbetat med flera stora markprojekt, bland annat Botniabanan. Han har dessutom stora erfarenheter av att bygga upp verksamheter i regionen, framför allt från Tyréns där han ledde expansionen från ett tjugotal till 300 medarbetare. Närmast kommer Jonas Wållberg från rollen som vd och delägare av företaget Sigma Civil, men nu flyttar han hem till Umeå där han är uppväxt.
– Jag har följt Forsen på avstånd i flera år och vet att det är ett kompetent företag med duktiga medarbetare som alltid levererar. Så det ska bli spännande att bygga upp Forsen Norr med en så stark organisation i ryggen, säger han.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Telekomjätten stänger butik i centrala Göteborg

Uthyrning Släcker ner central butik och halverar sitt antal i centrala Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige