Image
Bild: Fastighetsbyrån

Försäljningsrekord för tidigare trögt Slättö-projekt

Bostäder Slättös projekt Futura på Brunnshög har fått upp farten.
Publicerad den 6 April 2019

Utvecklingen på Brunnshög går framåt och i nuläget är inflyttningen klar i både Svenska Studentstäders hus Parasollet 1 och Peabs projekt Solvändan. Till hösten står även LKF:s Hammocken redo för inflyttning. Ambitionen från kommunen är att det ska tillkomma uppemot 40 000 arbetsplatser och boenden i Brunnshög på 40 år.

För den som vill köpa sig en lägenhet i det nya området har det dock inte varit så enkelt då utbudet varit litet. Först ut var Peab med sitt projekt Solvändan som sålde slut snabbt under 2017. Sedan har det varit lugnare i området. Först under 2018 släppte Slättö sitt projekt Futura och fram tills mars 2019 var Futura det enda projekt som aktivt såldes på Brunnshög.

Ansvariga mäklare för projektet är Emma Johansson och Sara Örnwigh på Fastighetsbyrån. Sara säger att köparna har ställt sig frågande till prisbilden på Brunnshög.

– När det bara var Slättö som sålde bostäder på Brunnshög fanns det inga andra projekt och bostadspriser att förhålla sig till, vilket var utmanande för köparna. I samband med att Ikano släppte sitt projekt Brf Maxa efter årsskiftet så bekräftades prisbilden och försäljningen har nu satt igång ordentligt.

Försäljningen har till och med gått till nya höjder med ett ordentligt försäljningsrekord på området. Högst upp i huset ligger en våning på 169 kvm som såldes till en köpeskilling om 5 250 000 kr. Om försäljningen säger Emma Johansson att kunderna kände till området väl.

– Köparna bodde i området sedan tidigare och kände sig trygga med utvecklingen i regionen.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige