Image

Försäljningen av Norgani stoppas

AFFÄRER Det blir ingen försäljning av Norgani. Åtminstone inte nu. Norwegian Property har bestämt sig för att behålla hotellkedjan och genomföra en nyemission som ska inbringa 2,5 miljarder norska kronor, motsvarande knappt tre miljarder svenska kronor.
Publicerad den 3 Juni 2008

För en månad sedan meddelade Norwegian Property och Oslo Properties att Norgani Hotels skulle säljas, ett konsortium med anonyma köpare hade exklusiv rätt att köpa Norgani för 13 miljarder kronor fram till i mitten av månaden.

Nu blir det inget av affären. Styrelsen i Norwegian Property skriver i ett pressmeddelande att man har beslutat sig för att avsluta de pågående förhandlingarna med de potentiella köparna. Norwegian Property planerar att behålla ägarskapet i Norgani men har kontaktats av flera attraktiva potentiella köpare eller partners, och Norwegian Property ska nu värdera möjligheterna som har uppkommit.

Företaget genomför nu en nyemission, som ska inbringa nästan tre miljarder kronor. Efter att den har genomförts menar Norwegian Property att man har en mycket bättre förhandlingsposition inför en framtida affär.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige